Puheenaihe

Nopeat junayhteydet jäämässä haaveeksi – liikenneministeri HS:ssa: "En usko, että sellaista eduskuntaa tulee, joka ohjaisi käytännössä kaikki liikennerahat raiteisiin"

Sanna Marin.

Petteri Mäkinen

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että nopeiden junayhteyksien rakentaminen ei ole realsimia lähivuosina.

Lohjankin ohi kiitävän Turun tunnin junayhteys on ollut suunnittelussa pisimmällä ratahankkeista, joiden joukossa on myös nopea yhteys Tampereelle sekä itäinen rata.

Läntisen radan suunnitteluun edellinen hallitus laittoi jo 40 miljoonaa euroa.

Toteutukseen osalta tällä vaalikaudella Marin pitää kuitenkin realistisena korkeintaan siihen liittyvän Espoon kaupunkiradan kanssa etenemistä.

– Tämä ei ole kyllä tahdosta kiinni, me kaikki tahdomme, että tulevaisuudessa on nopeita raideyhteyksiä kaupunkien välillä. Kyse on rahasta, Marin ilmoittaa haastattelussa.

Vielä hallitusneuvotteluiden aikaan puhuttiin, että osan kolmesta suuresta ratahankkeesta voisi aloittaa jo tällä vaalikaudella.

Pelkästään Turun tunnin juna maksaisi 2,7 miljardia euroa, mikä tarkoittaisi kolmen hallituskauden liikenteen kehittämisrahoja.

– En usko, että sellaista eduskuntaa tulee, joka ohjaisi käytännössä kaikki liikennerahat raiteisiin, Marin toteaa.

Selvityksessä on, miten raideinvestointeja voitaisiin viedä eteenpäin hankeyhtiömuodossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat