Paikalliset

Rautjärven Kulttuuriviikko keräsi 4700 kävijää – yleisömäärä on selvästi viime vuotta parempi

Laulavat Luumit esiintyivät Rautjärven Kulttuuriviikon päätöskonsertissa sunnuntaina.

Paula Jääskeläinen

17. kerran järjestetty Rautjärven Kulttuuriviikko on saatu päätökseen. Viikon toteuttaminen vaati tänäkin vuonna runsain mitoin talkootyötä ja uutteraa puurtamista tapahtumien toteuttajilta.

Kulttuuriviikko keräsi 4700 kävijää, mikä on lähes 800 kävijää enemmän kuin vuosi sitten. Vuoden 2017 lukemiin ei aivan päästy, sillä silloin tapahtumassa kävi 7535 ihmistä. Vuonna 2016 yleisömäärä oli 5436.

Yhdeksän päivän aikana (6.–14.7.) kunnan eri puolilla oli 20 tapahtumaa, joista osa oli kestoltaan useampipäiväisiä.

Suurimman kävijämäärän yksittäisistä tapahtumista keräsi jälleen kulttuuriviikon päätapahtuma Antiikki ja Keräily Kesäpäivät teemallaan Sodan vuodet Rautjärvellä. Tapahtumaan otti osaa 2260 kävijää.

Teemaan liittyen liikuntatoimi Simpeleen reserviläisjärjestöjen kanssa toteutti tapahtuman Sotahistorialliset kohteet kävellen tai pyöräillen, joka liittyi noin kolme vuotta kestäneeseen kuntavetoiseen sotahistorialliseen hankkeeseen saada opastaulut sodan ajan tärkeisiin tapahtumakohteisiin eri puolelle kuntaa.

Kunnan eteläpään taulut ovat jo olleet paikoillaan, mutta Simpeleen pään taulut valmistuivat juuri ennen kulttuuriviikkoa.

Ilta herätti kiinnostusta ja on varmaa, että tämän asian tiimoilta tulee myös jatkotapahtumia viimeistään ensi vuoden kulttuuriviikolla.

Tarjolla oli myös taidetta ja näyttelyitä, musiikkia, runoiltaa, toritapahtumia. Kulttuuriviikon päätöskonsertti oli Rautjärven kirkossa sunnuntai-iltana esiintyjinä Laulavat Luumit Seppo Äijön säestyksellä. Päätöskonsertti houkutteli paikalle 169 kuulijaa.

 

Juttua muokattu 15.7.2019 klo 11.17: Vaihdettu kuva.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat