Paikalliset

Muistojen Suur-Saimaan ajoista kehitteillä maan johtava moottorivenetapahtuma – yli 90 venekuntaa Lappeenranta–Puumala välillä

Kuvituskuva.

Markku Ropo

Muistojen Suur-Saimaan Ajot (MSSA) on vakiinnuttanut paikkansa heinäkuun toisena viikonloppuna ajettavana Suomen suurimpana moottoriveneilytapahtumana.

2019 julkaistun yhteistyön Kattava Cateringin ja muiden yhteistyökumppanien kanssa tapahtumasta kehitetään myös palveluiltaan Suomen johtavaa moottorivenetapahtumaa. Vuoden 2019 uutuutena esitellään tapahtumalle räätälöity avoin MSSA-mobiiliapplikaatio ja Lehmus Roasteryn kanssa kehitetty MSSA-kahvi.

Kahvin myyntituotosta lahjoitetaan saimaannorpan suojelutyöhön 2 euroa myytyä pakettia kohden. Myös tapahtuman ylijäämäbudjetti luovutetaan saimaannorpan suojelutyön edistämiseen.

MSSA vilkastuttaa vesiliikennettä Vuoksen vesistöalueella välillä Lappeenranta–Puumala jopa yli 90 venekunnan voimin.

Päänäyttämönä toimii Lappeenrannassa vierasvenesatama Sataman Loisteen alue sekä Puumalassa Kirkonkylän vierasvenesatama. Etappiajotapahtumaan tulevana lauantaina on osallistumassa venekuntia ympäri Suomea.

Vuonna 1968 aloitettujen, erittäin suosittujen Suur-Saimaan Ajojen kunniaksi järjestettävässä tapahtumassa on luvassa nopeiden moottoriveneiden etappiajo Lappeenranta–Puumala–Lappeenranta. Veneet lähtevät Lappeenrannan satamalaitoksen luvalla liukunopeudella satamasta. Yleisöllä on mahdollisuus päästä seuraamaan lähtöjä poikkeuksellisen lähelle.

Tapahtuma ei ole kilpailu. Kaikki osallistuvat venekunnat noudattavat vesiliikennesääntöjä sekä hyviä veneilytapoja. Keliolosuhteiden salliessa suurien selkien alueella kiireisimmät veneet hätyyttelevät yli 100 solmun nopeuksia. Etappiajon jälkeen laiturialueilla on luvassa katsaus Suur-Saimaan Ajojen historiaan sekä nykypäivän huvi- ja kilpavenekalustoon.

– On ollut todella upeaa olla kasvattamassa tätä hienoa tapahtumaa sen synnystä vuodesta 2007 asti. Olen uskomattoman iloinen tästä erikoislaatuisen mahtavasta yhteishengestä, joka tapahtuman ympärille on muodostunut osallistujien, järjestäjien, tukijoiden ja yhteistyökumppanien sekä kaikkien sidoryhmien kesken. Toivotan lämpimästi Kattava Cateringin mukaan kehittämään tapahtumaa ja lisäämään Lappeenrannnan ja Puumalan tunnettavuutta tapahtumamme ja ainutlaatuisen Saimaan vesistön kautta, tapahtuman promoottori Miko Huomo iloitsee.

– Haluamme olla mukana kehittämässä Lappeenrantaa tapahtumakaupunkina. Tietenkin, kun meitä lähestyttiin ajojen tiimoilta, lähdimme mukaan. On kiinnostavaa olla kehittämässä ja kasvattamassa perinteikästä tapahtumaa. Tänä vuonna teemme tapahtumasta jo kaksipäiväisen: perjantaina iltajuhlat, jossa on muun muassa Duo Pectus esiintymässä, ja lauantaina koko päivän kestävä tapahtuma, Kattava Cateringin Jani Hiltunen kertoo.

– Vaikka tapahtuma pyörii upeiden ja nopeiden veneiden ympärillä, on se avoinna kaikelle kansalle. Tarjolla on juomaa aina pillimehusta sampanjaan, ja ruokapannut ovat kuumana koko tapahtuman ajan. Pidämme korvat ja silmät auki ja kuuntelemme, mitä kansa tapahtumalta haluaisi. Sen pohjalta lähdetään sitten suunnittelemaan seuraavaa vuotta yhdessä MSSA:n kanssa.

Tänä vuonna julkaistaan MSSA-applikaatio, helppokäyttöinen, tapahtumalle räätälöity mobiilisovellus. Se toimii Android-käyttöjärjestelmän puhelimissa play-kaupasta veloituksetta ladattavana sovelluksena sekä kaikilla käyttöjärjestelmillä erillisenä verkko-sivuna.

Sovelluksesta on nähtävillä venekuntien reaaliaikainen sijainti, suuntima, nopeus ja mitattu huippunopeus. Sovelluksesta on kaksi versiota: toinen osallistujille, järjestäjille ja muille sidosryhmille sekä toinen yleisölle.

Veneiden sijainnit esitetään myös jättinäytöllä sataman tapahtuma-alueella, mikä helpottaa yleisöä tapahtuman seuraamisessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat