Paikalliset

Kesä tuo tullessaan monia muutoksia Imatran paikallisliikenteeseen – kiristyneet turvamääräykset sulkevat sillat kokonaan koskinäytösten aikaan

Kuvituskuva.

Jani Jakonen / arkisto

Koskinäytökset vaikuttavat kesän linja-autoaikatauluihin Imatralla.

Fortumin patoremontin valmistuttua koskinäytökset alkavat taas kesäkaudella 2019. Koskinäytökset aiheuttavat liikennekatkon ja muutoksia paikallisliikenteeseen.

– Uudet turvallisuusmääräykset vaativat, että kaikissa suurissa yleisötapahtumissa on liikenteen pääsy tapahtuma-alueelle suljettava, ja tämä koskee myös koskinäytöksiä. Sillat on suljettu näytösten aikana kello 17.45–18.30 välisen ajan, kertoo Pentti Miikki Imatra Base Camp Oy:stä.

Koskinäytösten aiheuttamat muutokset näkyvät linjoilla 1 ja 2. Linjojen liikennöintiaikaa on lyhennetty johtuen Imatrankosken siltojen sulkemisesta. Muuten linjat 1 ja 2 jatkavat samalla reitillä kuin talviaikataulukaudella.

Myös linjalle 3 on lisätty tauko koskinäytöksistä johtuen. Linjalle on tehty myös pieniä aikataulutarkennuksia.

Linja 6, jolla on miltei sama reitti kuin linjalla 3, on reittien selkeyden vuoksi poistettu, ja linjalle 3 on lisätty korvaavia vuoroja.

Linjan 4 käyttäjämäärät edellisenä kesänä olivat niin vähäiset, että Meltolan alueella ei ole kesäkaudella säännöllistä linjaliikennettä, vaan alueen joukkoliikennepalvelut hoidetaan kutsutaksilla.

Linjan 5 osalta reittiä on jatkettu Imatrankoskelta Pistetalojen liikenneympyrään. Reittimuutos jää pysyväksi myös seuraavalle talviaikataulukaudelle.

Palvelulinja jatkaa samoilla reiteillä kuin talviaikataulukaudelle. Aikatauluun on tehty tunnin siirto myöhäisemmäksi.

Kutsutaksien liikennöintipäiviä on asiakkailta saadun palautteen perusteella muutettu tiistaista ja torstaista maanantaille, keskiviikolle ja perjantaille.

– Kesäajan liikennöintiä on supistettu vähentämällä linja-autoja niin, että arkisin liikennöidään kuudella, lauantaisin neljällä ja sunnuntaisin kolmella autolla, kertoo kaupungininsinööri Päivi Pekkanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat