Paikalliset

Kaakkois-Suomeen nimitettiin uusi metsäneuvosto

Kuvituskuva

Päivi Tuovinen / Arkisto

Kaakkois-Suomeen on nimetty uusi metsäneuvosto toimikaudelle 2019–2023.

Metsäneuvosto on Metsäkeskuksen alueellinen yhteistyöelin, jonka jäsenet edustavat metsäsektorin toimijoita, julkishallintoa, järjestöjä ja sidosryhmiä.

Metsäneuvostojen tehtävänä on edistää alueellaan metsiin perustuvia elinkeinoja ja metsäsektoria koskevaa yhteistyötä.

Tehtävää toteutetaan muun muassa alueellisten metsäohjelmien kautta, joiden laatiminen, hyväksyminen ja toteutumisen seuranta on metsäneuvostojen vastuulla.

– Uusi toimikausi käynnistyy terävästi, sillä työ alueellisten metsäohjelmien laatimiseksi vuosille 2021-2025 alkaa toden teolla jo syksyllä, kertoo elinkeinopäällikkö Jouni Väkevä Suomen metsäkeskuksesta.

Alueelliseen metsäohjelmaan metsäneuvosto työstää yhteisen näkemyksensä tarvittavista metsäalan kehittämistoimenpiteistä.

Metsäneuvostojen jäsenet edustavat monipuolisesti metsien eri käyttömuotoja eli metsien taloudellista, ekologista ja sosiaalista käyttöä.

– Osana metsätalouden kokonaiskestävyyttä metsäneuvostoissa nousevat Kaakkois-Suomessa varmasti esille niin hakkuiden määrä, metsien hoito ja ympäristönäkökulmat kuin metsien eri käyttömuotojen yhteensovittaminenkin, toteaa aluejohtaja Antti Heikkilä Suomen metsäkeskuksesta.

Maa- ja metsätalousministeriö asettaa metsäneuvostot neljäksi vuodeksi kerrallaan Metsäkeskuksen esityksen perusteella. Metsäneuvostojen uusi toimikausi alkaa 15.5.2019 ja se kestää neljä vuotta.

Kaakkois-Suomen metsäneuvostoon valittiin tällä haavaa 13 varsinaista jäsentä.

Kokoonpanoa voidaan vielä täydentää esimerkiksi kansanedustajajäsenellä.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat