Paikalliset

Taitaja 2019 -kilpailuun puuseppäopiskelija Samposta: "Pääsee tekemään käsillä ja toteuttamaan itseään"

Severi Kosusen mukaan päättötyönä valmistuvassa paljussa on ollut monta työvaihetta.

Sampo

Tämän vuoden Taitaja-kilpailuihin Saimaan ammattiopisto Sampoa edustamaan lähtee 18-vuotias Severi Kosunen. Hän kilpailee huonekalupuuseppä-sarjassa, jonka semifinaaleihin osallistui yhteensä 21 kilpailijaa. Näistä seitsemän pääsi finaaliin. Kosusen valmentajaopettajana toimii Pasi Sokura.

Kilpailutyöstä tiedetään, että se on kirjoituspöytä. Ennakkoon on saatu yksi kuva, mutta työ voi muuttua siitä vielä 30 prosentilla. Kosunen on harjoitusmielessä tehnyt kaikki osat, ja pöytä on kokoamista vaille valmis.

Jo viime vuonna Kosunen oli mukana Taitaja-semifinaalissa, mutta tuolloin kilpamatka ei jatkunut finaalin saakka. Nyt hän myöntää hiukan jännittävänsä kilpailua, mutta odottaa kuitenkin hyvillä mielin.

– Hyvän päivän kohdalleen sattuessa myös menestystä voisi olla odotettavissa, hän ennustaa.

Kosunen on kotoisin Ruokolahdelta Puumalan läheltä, mutta asuu nyt Imatralla omillaan. Kesätyöt odottavat Puumalassa rakennusfirmassa. Puusepän koulutuksella löytyy osaamista niihinkin töihin.

– Valmistun ensi jouluna ja menen ensin töihin, sitten kesällä armeijaan. Sen jälkeen haen rakennusalan töitä Imatran alueelta.

Mahdollinen Taitaja-menestys vahvistanee työnhakuonnea. Puusepän koulutuksesta Kosunen on pitänyt.

– Pääsee tekemään käsillä ja toteuttamaan itseään. Tein päättötyöksi paljun – vähän etuajassa. Vien sen kotipaikalle Puumalaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat