Paikalliset

TyönVuoksi ry ja IntoPajat ry yhdistävät voimansa – tavoitteena muun muassa työttömien nykyistä parempi sijoittuminen työelämään

Kuvituskuva.

Kuvituskuva

Huolimatta sote- ja maakuntauudistuksen peruuntumisesta muutos työllisyydenhoidon palveluissa ja nuorten koulutus- ja työllistymispalveluissa jatkuu.

Imatran seudulla toimivat TyönVuoksi ry ja IntoPajat ry yhdistävät voimansa. Molemmat yhdistykset toimivat Yhteiskunnallisen yrityksen toimintaperiaatteella, jossa tuotot käytetään yhdistysten kohderyhmän työllistymisen edistämiseen.

 

Yhdistymisellä tavoitellaan parempaa kattavuutta työttömien sijoittumisessa työelämään sekä nuorten henkilöiden kouluttautumismahdollisuuksien paranemista.

Yhdistymisen taustalla on toimintaympäristön ja rahoituksen muuttuminen: EKSOTEn palvelusetelin käyttö laajenee ja Työ- ja elinkeinoministeriö on julkaissut maaliskuussa työllisyyden hoidon tulosperusteisen vaikuttavuusinvestointihankkeen.

Näihin toimintoihin tarvitaan seudullisesti laajemmat hartiat, jonka yhdistyminen tarjoaa.

IntoPajat ja TyönVuoksi ovat selvittäneet tiiviimpää yhteistyötä keväästä 2019 lähtien. Selvitystyön perusteella yhdistysten hallitukset päättivät toimintojen yhdistämisestä.

Aikataulullisesti tavoitteena on tuleva vuodenvaihde. Yhdistymisen taustalla on tieto, että taloudelliset resurssit ovat rajalliset ja vähenemässä. Palveluita hankitaan entistä enemmän kilpailutuksilla.

Toimintaa tullaan rahoittamaan kilpailutetuilla asiantuntijapalveluiden myynnillä, omien tuotteiden ja palveluiden myynnillä esimerkiksi yrityksille sekä valtionhallinnon avustuksilla.

Kunnat eivät suoraan rahoita yhdistyksen toimintaa, mutta voivat ostaa palveluita. Esimerkiksi Rautjärvi ostaa työllistymistä edistäviä palveluita.

 

IntoPajat ry:n toiminnanjohtaja Mika Salminen katsoo määrätietoisesti kohti tulevaa ja asettaa selvän tavoitteen uudelle toimijalle.

– Uskon vahvasti, että yhdistämällä voimamme pystymme kuulemaan ja palvelemaan paremmin asiakkaita. Yhdistymisellä vahvistamme osaamistamme.

TyönVuoksi ry:n toiminnanjohtaja Eija Palsinajärvi-Äikäs näkee voimakkaamman yhdistyksen tarjoavan kestävän toimintamallin työllistämispalveluiden kehittämiseen:

– Uudistuvat palvelut antavat mielenkiintoisen lähtökohdan tulevaan. Pitkään työttömänä olleiden keskuudessa on paljon osaamista ja sitä kautta työllistyminen on mahdollista. Jo aikaisemmin toteutetut kilpailutukset, muun muassa Nuoret Töihin -palvelu ja TEM:n investointiohjelma kannustavat palvelutuottajia vaikuttavuuteen, ei pelkästään palvelujen tuottamiseen.

 

Yhdistykset haluavat, että palveluja tuotetaan jatkossakin seudullisesti Imatralla.

– Toiminta-alueemme tulee olemaan koko Etelä-Karjala, mutta toimipisteemme sijaitsevat Imatran seudun kunnissa, toiminnanjohtajat toteavat.

Toiminnanjohtajat näkevät yhdistymisen tärkeänä lähtökohtana uuden seudullisen palvelutuottajan muodostumiselle.

– Tarvitsemme olemassa olevaa ja osaavaa henkilökuntaa sekä hyvät toimitilat. Haluamme myös kehittää uusia kiertotalouteen perustuvia toimintoja nykyisten kierrätysmyymälän ja Partex-tekstiilikierrätyksen lisäksi.

– Toivomme, että uusi toimija kiinnostaa paikallisia yrityksiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat