Paikalliset

Sisäaktiviteettipuiston suunnitteluhankkeessa mukana olevat nuoret tekivät visiitin jo olemassa olevaan puistoon – tarve saada oma paikka Imatralle selkeni entisestään

Sisäaktiviteettipuiston suunnitteluhankkeessa mukana olevat nuoret pääsivät retkelle.

Iina Kovalainen

Sisäaktiviteettipuiston suunnitteluhankkeessa tehdään pohjatyötä Imatralle suunnitellun sisäaktiviteettipuiston mahdollistamiseen.

Ensisijaisen tärkeää on saada tärkeän käyttäjäryhmän, nuorten, ääni kuuluviin.

Hankkeen nuorisoryhmä koostuu 18 imatralaisesta aiheesta kiinnostuneesta nuoresta. Nuoret pääsivät käymään jo olemassa olevassa sisäaktiviteettipuistossa, jotta he saivat käsityksen millaisia mahdollisuuksia muualla on ja mitä Imatralle kaivattaisiin.

Retki oli tuottoisa, ja paluumatkalla nuorilta kerättiin kokemuksia ja mielipiteitä sisäaktiviteettipuiston tarpeellisuudesta Imatralla.

Nuorten näkemykset tullaan viemään päättäjien kuultavaksi ja nostetaan keskeiseksi perusteluksi hankkeen etenemiselle.

Keskustelu nuorilla oli kiivasta, ja perusteluita tarpeellisuudelle ilmeni runsaasti. Nuoret kokevat, ettei Imatralla ole tarpeeksi vapaa-ajanviettopaikkoja tai aktiviteetteja, etenkään viikonloppuisin.

Omien kokemuksien ja retken elämyksien pohjalta nuoret kertoivat, että sisäaktiviteettipuisto edistäisi nuorten aktiivisuutta, sosiaalisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia, toisi arvokkaan lisän Imatran harrastusmahdollisuuksiin sekä myös tukisi myös koulujen toimintaa.

Esimerkkejä nuorten esiin nostamista ongelmista on, ettei Imatralla ole mahdollista harrastaa skeittausta tai scoottausta talviaikaan lainkaan ja että vapaa-aikaa täytyy viettää esimerkiksi kauppojen tiloissa.

Suunnitteluhanke päättyy kesäkuussa. Ennen nykyisen hankkeen päättymistä kartoitetaan käytännön mahdollisuuksia sisäaktiviteettipuiston toiminnalle.

Nuorisoryhmän osallisuus on erityisen tärkeää, siksi heitä tullaan tarvittaessa kuulemaan jatkossa lisää.

Ohjaajina ja hanketyöntekijöinä matkalla olivat mukana Iina Kovalainen ja Suvi Savolainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat