Paikalliset

Imatra sitoutuu entistä vahvemmin ilmastonmuutoksen hillintään – kaupunki on liittymässä Hiilineutraalit kunnat -verkostoon

Kuvituskuva.

Imatran kaupunki sitoutuu entistä vahvemmin hiilineutraalisuuteen tähtääviin tavoitteisiin.

Kaupunki on liittymässä Suomen ympäristökeskuksen Hiilineutraalit kun­nat (Hinku) –verkostoon.

Tavoitteena on kehittää kun­tien toimia ilmastonmuutoksen hillinnässä.

 

Hinku-kuntia ovat jo Lappeenranta, Parikkala, Rautjärvi ja Ruokolahti.

Etelä-Karjala voi saada nyt Hinku-maakuntastatuksen, kun Imatra liittyy mukaan. Statuksen saaminen edellyttää, että 80 prosenttia maakunnan asukkaista kuuluu Hinku-kuntaan.

– Tavoittelemme hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Imatra haluaa olla mukana kantamassa vastuuta ympäristöstä ja sen säilymisestä seuraaville sukupolville, vs. ympäristöjohtaja Anna-Maija Wikström sanoo.

 

Imatran kaupungilla on valmistelussa toimenpidesuunnitelma, minkä perusteella kaupunki saavuttaisi hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä.

– Tämä tarkoittaa sitä, että kaikessa toiminnassa kaupunki miettii kestävää kehitystä. Työtä tehdään ruohonjuuritasolla ja isoissa linjauksissa, apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino lupaa.

Hiilineutraaliustavoitteen näkökulmasta kaupungin on tarpeen arvioida muun muassa uudenlaisia tapoja toteuttaa joukkoliikennettä ja muuta liikkumista kaupungissa, rakentamista, lämmittämistä ja esimerkiksi uuden jätevesilaitoksen toteuttamista.

Imatran kaupungilla on tehty tavoitteellista ilmastotyötä vuodesta 2007 alkaen. Kasvihuonepäästöt ovat laskeneet tuosta ajasta lähes kolmanneksen.

Nyt ilmasto-ohjelman päivitystyö on käynnistetty ja ohjelma on tarkoitus vahvistaa vuoden 2019 aikana.

 

Hinku-verkostoon liittyminen on esillä kaupunkikehityslautakunnassa ensi viikolla. Asiaa käsitellään myös Imatran seudun ympäristölautakunnassa myöhemmin.

Hinku-verkostoon liittyminen ei maksa kaupungille mitään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Imatralla otetaan käyttöön yhteiskäyttöautot – korvaisitko taloutesi kakkosauton sellaisella?8.5.2019 14.57
Suomi on yksi ilmastonmuutoksen harvoista hyötyjistä, kertoo tutkimus – tutkija Ylelle: "Toiset maat selkeästi enemmän vastuussa"4.5.2019 10.18
Suomalaisille EU:ssa on tärkeintä vapaus ja yhteinen raha – eniten huolestuttavat maahanmuutto ja ilmastonmuutos25.2.2019 12.06

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat