Paikalliset

Kuvataiteen amk-koulutus siirtyy Imatralta Lappeenrantaan – Loppu-näyttely avautuu ensi viikolla

Galleria Taidebunkkerikin on mukana Loppu-näyttelyssä.

Tuomas Ollikainen

Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutus siirtyy ensi syksynä Lappeenrantaan. Imatralla pitkään yksi kuvataiteen opetustiloista on ollut Siitolan kartanon “Navetta”, jonka kyljessä on toiminut vuodesta 2015 lähtien kuvanveiston opiskelijoiden ylläpitämä Galleria Taidebunkkeri.

Kun kuvataiteen koulutus Imatralla lakkaa, päättyy pitkä aikakausi kaupungin ja taidekoulutuksen yhteiseloa.

Galleria Taidebunkkerin järjestämä avoin kutsunäyttely Loppu avautuu yleisölle 9.5. Mukana on yli 80 taiteilijaa kotimaasta ja ulkomailta.

Heillä kaikilla on yhteys Imatraan kuvataiteen koulutuksen kautta, joko opiskelijoina tai opettajina, tai molempina. Näyttelyssä on esillä laajasti taidetta eri tekniikoilla toteutettuna.

Näyttely jakautuu kahteen paikkaan. Teoksia on Siitolan kartanon ympäristössä ja Galleria Taidebunkkerissa (Siitolankatu 2) ja Imatrankoskella entisessä Instrumentariumin liikehuoneistossa (Helsingintie 3).

Näyttely on avoinna 9.–31.5. ja avajaisia vietetään 8.5. kello 16 alkaen osoitteessa Helsingintie 3, mistä lähtee noin kello 17 taidemarssi Vuoksen vartta pitkin kohti Siitolan kartanoa.

Luvassa on myös puheita, performansseja ja musiikkiesityksiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat