Paikalliset

Tätä miestä et tapaa yökerhossa – Teatteri Imatran uusi näyttelijä Antti Laine: Se on semmoinen osa tätä taide-elämää, mihin en ole oikein koskaan sopeutunut

Antti Laine.

Antti Laine

Teatteri Imatran uusi miesnäyttelijä, Turusta muuttava Antti Laine, 29, ei ollut ennen maaliskuista koe-esiintymistä käynyt koskaan Imatralla.

– Tosi vähän olen ylipäänsä matkustellut Suomessa. Matkani ja lähtöni ovat suuntautuneet ulkomaille, missä myös opiskelin. Koe-esiintymiseen saapuminen oli eka kerta kun näin Imatrankosken ja ylipäänsä tätä kaupunkia. Ihan puhtaalta pöydältä lähden, kertoo kolmenkymmenen hakijan joukosta valittu näyttelijä.

Itä-Suomen tunnelma on ehtinyt jo tehdä häneen vaikutuksen. Laine kuvaa fiilistä ihan erilaiseksi kuin pääkaupunkiseudulla ja Turussa.

– Mitä olen Itä-Suomessa käynyt, kerran Joensuussa ja koe-esiintymismatkan Imatralle, niin sen perusteella on mukavaa, kun ventovieraat ihmiset toisilleen juttelevat. Tietty lämpö ja vieraanvaraisuus hohkavat ihmisistä, hän luonnehtii.

Monen miljoonan asukkaan Lontoossa näyttelijäksi opiskellut Laine odottaa pikkukaupunkiin kotiutumiselta sitä, että tuntee olonsa kuuluvaksi.

– Kehittelin Lontoossa sellaisen ajatuksen, että mitä enemmän ihmisiä on ympärillä, sitä yksinäisemmäksi ihminen itsensä tuntee. Sen suhteen pienempään yhteisöön meneminen tuntuu siltä, että koen oloni enemmän kotoisaksi ja kuuluvaksi kuin isossa metropolissa ja suurkaupungin myrskyssä, hän kuvailee.

Näyttelijäntutkinnon lisäksi Laineella on taloustiedon ja johtamisen tutkinto Oxfordin yliopistosta.

– Opiskelin sen ennen näyttelijäntutkintoa. Olen aina tykännyt myös akateemisesta maailmasta, ja päätin tehdä molemmat. Ja vielä näin päin, että ensin akateeminen koulutus kuntoon, sitten jahtaamaan taiteellista unelmaa.

Laine on huomannut, että taloustiedon ja taiteen yhdistelmä on perin harvinainen.

– Molemmissa aina vähän kulmakarvoja nostattaa, että olenko lintu vai kala. Itse ajattelen, että olen vissiin vähän molempia. Koen molemmat alueet mielenelämääni monipuolisesti rikastuttaviksi, hän kuvailee.

Huhti-toukokuun vaihteessa Laineella on edessä parin viikon koeimatralaisuus, kun syksyllä ensi-iltansa saavan Love Me Tinder -komedian harjoitukset alkavat. Missä muualla kuin teatterin lavalla hänet tullaan Imatralla näkemään?

– Yritän mahdollisimman paljon, puoliksi ammatillisissakin tarkoituksissa, pitää kunnostani huolta. Pelaan sulkapalloa ja tykkään käydä uimassa.

– Imatralaiset eivät näe minua missään yökerhoissa. Se on semmoinen osa tätä taide-elämää, mihin en ole oikein koskaan sopeutunut.

Antti Laine

29-vuotias.

Kotoisin Turusta.

Valmistui näyttelijäksi vuonna 2016 Lontoon The Royal Central School of Speech and Dramasta.

Taloustiedon ja johtamisen tutkinto Oxfordin yliopistosta.

Ohjannut Suomen suurimman opiskelijamusikaalin.

Käsikirjoittanut ja ohjaa ensi kesänä Piikkiön kesäteatteriin musiikkinäytelmän.

Harrastaa sulkapalloa ja uimista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat