Paikalliset

Imatran ensimmäinen Rollaralli ajettiin torstaina – ikäihmisten tapahtumasarja jatkuu toukokussa

Rollaralli-tapahtumasarjan ensimmäinen ajo järjestetiin Imatralla torstaina.

Ulla Raunila

Rollaralli–tapahtumasarja alkoi 11.4. lumisessa ja viimaisessa säässä. Paikkana oli Imatran palvelutaloyhdistyksen uusi senioritalo, Iltatähti.

Paikalle saapui joukko kylmää ja lumisadetta uhmaavia ikääntyneitä, ulkoiluystäviä ja tapahtuman järjestäjiä.

Tapahtuma on osa Voimaa vanhuuteen -ohjelmaa. Imatra on valittu Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen -ohjemaan vuosiksi 2019–2021.

Päätavoitteena on iäkkäiden toimintakyvyn ja osallisuuden lisääntyminen järjestämällä iäkkäille entistä tasa-arvoisemmat liikkumismahdollisuudet. Keskeisinä aiheina ovat ulkoilu, voima- ja tasapainoharjoittelu sekä liikuntaneuvonta.

Rollarallin kuukausiajot järjestetään kuukausittain eri puolilla Imatraa ja kerran Ruokolahdella. Tapahtumasarja toteutetaan yhteistyössä Eksoten kotikuntoutuksen, Imatran liikuntapalveluiden, Ruokolahden liikuntapalveluiden ja yhdistysten kanssa.

Tilaisuudessa oli alkulämmittely ja eritasoisia lenkkejä. Jokaisesta tapahtumasta saa rollarallipassin, jolla voi osallistua viimeisessä tapahtumassa Aviasport Areenalla arvontaan.

Seuraava Rollaralli järjestetään Liiku Kanssamme -ulkoilupäivän yhteydessä Imatran urheilutalon pihalla ja ympäristössä 10.5.

Paikalla torstain tapahtumassa oli liki 50 henkilöä, joista suuri osa oli Voimaa vanhuuteen -ohjelman kohderyhmää. Kohderyhmänä ovat kotona asuvat, toimintakyvyltään heikentyneet yli 75-vuotiaat, joilla on liikkumisvaikeuksia, alkavia muistiongelmia, alakuloa, yksinäisyyttä ja riskejä lisäävä elämäntilanne (omaishoitajat, lesket, sairaalasta kotiutuneet).

Ulkoilussa avusti useita Ulkoiluystävä-koulutuksen käyneitä. Ulkoiluystävä-toiminta on laajentunut pikkuhiljaa, mutta lisää vapaaehtoisia kaivataan edelleen mukaan.

Kokemukset toiminnasta ovat positiivisia. Iäkkäälle ollut ilo ja apu, kun pääsee liikkumaan ulos, vaikka yksin ei uskaltaisi lähteä.

Vapaaehtoisena ulkoiluystävänä toimivat kertovat saavansa hyvän mielen, kun näkevät tehtävänsä tuottavan iloa ja hyötyä.

Ikääntyneen toimintakyky ja osallisuus ovat lisääntyneet. Monelle on syntynyt aito ystävyys ja he aikovat jatkaa toimintaa niin kauan kuin mahdollista.

Ulkoiluystävänä toimivat ovat saaneet ystäviäänkin kiinnostumaan Ulkoiluystävä-toiminnasta. Seuraava Ulkoiluystävä-koulutus on 2. ja 7.5.2019. Kaksipäiväinen koulutus antaa tietoa liikunnan hyödyistä.

Ulkoiluystävänä toimimiseen riittää normaali liikkumiskyky ja itse voi määritellä, kuinka paljon tahtoo sitoutua.

Vapaaehtoisille tarjotaan mahdollisuus tukeen ja virkistykseen.

Yhteiset kokoontumiset, joissa saa vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia, ovat monelle vapaaehtoiselle tärkein tuki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat