Paikalliset

Lappeenrannan kaupunginkirjasto saa liikkuvan digiopastajan vuodeksi 2019

Petri Kukko aloittaa digiopastajana Lappeenrannassa 1.4.

Merja Rostila

Lappeenrannan kaupunginhallitus on myöntänyt ns. perintökaaren varoista kaupunginkirjastolle 15 000 euroa digiopastaja- ja lukulähettilästoimintaan vuodelle 2019.

Kirjastossa opastetaan asiakkaita sähköisten palvelujen käytössä ja järjestetään älylaiteopastuksia. Vakituinen mediaohjaaja, joka hoitaa ja suunnittelee kirjaston atk- ja digiopastuksia, aloitti työnsä lokakuun alussa. Jo useamman vuoden ajan vapaaehtoiset vertaisopastajat ovat opastaneet asiakkaita heidän omien älylaitteidensa ja erilaisten verkkopalveluiden käytössä.

Kaikki eivät kuitenkaan pääse kirjastoon hyödyntämään opastuspalveluja. Kysyntää ja toiveita on ollut liikkuvalle digiopastajalle, joka kävisi asiakkaiden kotona. Kaupunginhallituksen myöntämän rahoituksen avulla palkataan henkilö, joka lähtee sopimuksen mukaan auttamaan digiongelmissa asiakasta hänen kotiinsa. Opastajan voi tilata myös palvelukotiin.

Opastajana aloittaa 1.4. Petri Kukko. Hänelle voi varata aikoja 1.4. jälkeen numerosta p. 040 1309180 tai sähköpostilla [email protected].

Lukulähettiläshanke käynnistetään syksyllä. Hankkeessa järjestetään esimerkiksi palvelukoteihin virkistystoimintaa, joka sopii kirjaston sisältöihin ja toimintaan: lukuhetkiä, runonlausuntaa, musiikinkuuntelua, yhteislauluja ym. Hankkeen käynnistymisestä tiedotetaan tarkemmin alkusyksystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

EKKOn digihanke käynnistyi vauhdikkaasti – luvassa monipuolista koulutustarjontaa perus- ja digitaidoista vuoden 2020 loppuun asti28.3.2019 14.49
Joutsenon opisto järjestää maksuttoman matalan kynnyksen koulutuksen aikuisten digitaitojen vahvistamiseen11.1.2019 12.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat