Paikalliset

Dark Ride Brothers tekee kahden viikon kesäkiertueen Saksaan – Imatran oma bändi keikkailee keväällä ahkerasti myös Etelä-Karjalassa

Dark Ride Brothers keikkailee Alppimajassa 18. toukokuuta. -Alppimajassa on kiva soittaa kun jengi on ihan lähellä, tuumaa yhtyeen toinen perustajajäsenistä, Vesa Winberg.

Ninja Isola

Suomalais-saksalaisen Dark Ride Brothers -bändin kevät ja kesä on kiireistä. Bändin uusi sinkku, Safe And Sound, on juuri ilmestynyt, ja 10 kappaletta sisältävä Join the Ride -levy näkee päivänvalon 19. huhtikuuta. Lisäksi bändi keikkailee kevään ja kesän aikana niin Etelä-Karjalassa kuin Saksassakin.

Uudet kuviot ovat vaatineet paljon työtä, eikä mikään ole tullut ilmaiseksi, varsinkin, kun leipätyössään muualla olevat bändin jäsenet ovat tehneet kaiken itse ilman levy-yhtiön tukea. DRB tekee itse muun muassa biisit, musavideot ja levy-yhtiön työt, kuten markkinoinnin.

Safe And Soundin musiikkivideo syntyi somen avulla, kun bändin markkinoinnista vastaava Sven Langbein keksi pyytää Facebook-seuraajilta lemmikkien kuvia. Kuvia tuli kaikkiaan 250 kappaletta, ja ne pyörivät nyt kaipuusta kertovan uuden sinkun musiikkivideon taustalla.

– Saimme Facebookiin ihania tarinoita edesmenneistä lemmikeistä. Ihminen voi kaivata lemmikkiään yhtä lailla kuin toista ihmistä, perustelee Dark Ride Brothersin toinen perustajajäsen, Vesa Winberg.

Country-vivahteista pop-rockia julkaiseva DRB keikkailee Imatralla Pub Vahdissa lauantaina 23.3., ja ensi viikolla 30.3. on vuorossa lastenkonsertti, Dark Ride Kids. Tapahtuma on ilmainen, ja se järjestetään Imatran kulttuuritalon kahviossa. Taikuri Eetu Lampi on mukana tapahtumassa.

–Soitamme ihan normiohjelmistoa, esittelemme lapsille soittimia ja muuta mukavaa. Kunnon länkkärishow on siis luvassa, Winberg kertoo.

Kesäkuussa on vuorossa Saksan valtaus. Kaksi viikkoa kestävä Saksan kiertue on Dark Ride Brothersin toinen. Kiertueeseen kuuluu 12 keikkaa eri puolilla Saksaa, muun muassa Berliinissä, Hampurissa ja Münchenissä. Tärkein keikka tulee olemaan Salzgitterin Altstadtfesteillä, jossa käy viikonlopun aikana yli 50 000 ihmistä ja jossa DRB on pääesiintyjänä.

– Olen kiertueesta todella innoissani, on mahtava fiilis päästä juuri tällä porukalla käymään omassa kotimaassani. Mutta yhdeksän hengen ryhmän saaminen kahdeksi viikoksi Saksaan, puhumattakaan keikkojen sopimisesta ilman levy-yhtiötä, on ollut sekä taloudellisesti että logistisesti aikamoinen haaste, Langbein myöntää.

Langbein muistuttaa, että vaikka yksittäisiä faneja jo Saksasta löytyykin, on isossa kuvassa kaikki aloitettava nollasta.

– Saksa on täynnä bändejä, ja kun sinne soittelee Suomesta asti ja yrittää myydä DRB:tä johonkin tiettyyn päivään, niin saa kyllä paljon mielikuvitusta käyttää, että langan toisessa päässä joku suostuu edes kuuntelemaan. Voin sanoa, että olen talven aikana saanut myös valtavan määrän hylsyjä.

Vaikka Saksan kiertueesta on tulossa intensiivinen työrupeama, josta ei edes suoraan heru bändille valtavia taloudellisia potteja, ovat bändin jäsenet enemmän kuin innoissaan.

– Onhan se nyt aivan mahtava ajatella, että tämän bändin nimi ja kasvot näkyvät tällä hetkellä paraatipaikalla eri kaupungeissa ympäri Saksaa, ja sekin, että täältä jotkut lähtevät Saksaan asti katsomaan meitä. Tätä meidän toiminta on parhaimmillaan: yksi iso Dark Ride Perhe, Langbein hehkuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Henry K. Rock & Kovat Kivet julkaisee esikoisalbuminsa maaliskuun lopulla6.3.2019 12.11
Lemin musiikkijuhlilla esiintyvät muun muassa pianovirtuoosi Iiro Rantala ja baritoni Jorma Hynninen – liput tulevat myyntiin tänään6.3.2019 08.36
Eteläkarjalainen Sulferdust-bändi tekee musiikkia vakavissaan, mutta rennosti – Baltian kiertueelle lähti mukaan myös valokuvaaja Nestori Lönngrén24.12.2018 07.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat