Paikalliset

Imatran paikallisliikenteen linja-autoihin jää päivittäin tavaraa – bussikuskit perustivat Facebook-ryhmän, jotta tavarat löytäisivät takaisin kotiin

Linja-autonkuljettaja Minna Nurmi löytää päivittäin busseista asiakkailta jääneitä tavaroita.

Mari-Anna Rossi

Matkakortteja, kukkaroita, pipoja, hanskoja, aurinkolaseja, lukulaseja, sateenvarjoja, kävelykeppejä... Imatran paikallisliikenteen linja-autoihin jää kaikenlaista tavaraa matkustajilta päivittäin.

Nyt tavarat löytävät entistä helpommin ja nopeammin takaisin omistajalleen, sillä linja-autonkuljettajat perustivat Facebookiin ryhmän Linja-autoon jääneet löytötavarat Imatra.

Idean äiti on imatralainen linja-autonkuljettaja Minna Nurmi. Idea oli kytenyt hänen mielessään jo pitkään, mutta muutama viikko sitten, kun Pohjolan Liikenteen takahuoneeseen keskusliikenneasemalle oli kertynyt jo neljä muovikassillista pipoja ja hanskoja, laitettiin idea ihan tosissaan käytäntöön.

– Täällä on hirveät määrät tavaraa, jota kukaan ei kaipaa. Juttelin kollegani kanssa, että löytyisivätköhän näiden omistajat somen kautta, Nurmi kertoo.

Ryhmää ylläpitävät Nurmen lisäksi linja-autonkuljettajat Vesa Tapio ja Sami Kostiainen.

Ylläpitäjät postaavat ryhmän seinälle kuvien kera linja-autoihin jääneistä tavaroista aina sitä mukaa kun niitä busseista löytyy.

– Tavaraa löytyy busseista päivittäin. Koululaisvuorojen ajaksi laitamme joskus esimerkiksi unohdettuja pipoja roikkumaan bussin etuosaan, jos niiden omistaja huomaisi ne siitä. Päivän päätteeksi tavarat viedään toimistossamme oleviin muovikasseihin, Nurmi selvittää.

Tällä hetkellä ryhmässä on vasta 42 jäsentä, mutta Nurmi toivoo, että kaikki linja-automatkustajat liittyisivät ryhmään – ja etenkin koululaisten vanhemmat, sillä koululaisilta tavaraa tuppaa unohtumaan usein.

– Toivottavasti vanhemmat ottaisivat ryhmän omakseen, jotta tavarat palautuisivat takaisin lapsille. Hanskat taitavat olla niin halpoja, että mennään mieluummin ostamaan uudet kuin aletaan etsiä vanhoja.

Sen sijaan kadonneiden matkakorttien perään vanhemmat soittelevat viikoittain. Nurmi muistuttaa, että matkakortit löytävät helpoimmin tien takaisin omistajalleen, jos niihin kirjoitetaan haltijan nimi ja puhelinnumero.

– Usein virkailijat jo laittavat nimen korttiin sitä ostaessa, mutta ei läheskään aina. Kannattaa tarkastaa se ja kirjoittaa tarvittaessa nimi itse korttiin, Nurmi neuvoo.

Matkakortit, kuten myös unohtuneet lompakot linja-autonkuljettajat vievät samantien poliisilaitokselle.

Puhelimia säilytetään Pohjolan Liikenteen toimistossa pari päivää ja halvempia tavaroita vuoden päivät, jonka jälkeen tavarat päätyvät kaupungintalolle.

Nurmen mukaan arvokkaammat tavarat eivät yleensä kauaa ehdi keskusliikenneasemalla ollakaan.

– Kerrankin löytyi lompakko, jossa on useampia satasia. Sellaiset haetaan kyllä hyvin äkkiä takaisin.

Löytötavarat Imatralla

Imatran seudulla löytötavaratoimisto sijaitsee Imatran Poliisilaitoksella.

Numerosta 029 541 4641 voi tiedustella hukkuneista tavaroista ma–pe kello 8–12 ja 13–16 välisenä aikana. Sähköpostiosoite on [email protected].

Jos löydettyä löytötavaraa ei voida kuljettaa ilman vaaraa tai hankaluutta, riittää kun sen talteen ottamisesta ilmoittaa poliisille. Poliisi antaa vastaanottamistaan löytötavaroista löytäjälle kuitin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Paperharjuntie avataan tänään liikenteelle – linja-autot pysyvät silti kiertotiellä19.10.2018 09.04
Imatran paikallisliikenteeseen on tulossa muutoksia – kuntalaisten näkemyksiä odotetaan maaliskuun loppuun mennessä14.2.2019 08.20
Ruokolahden Rajun lentopallotytöt taittavat nykyisin kisamatkat junalla pikkubussissa istumisen sijaan – syynä ennen muuta turvallisuus2.3.2019 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat