Paikalliset

Maakunnan ensimmäinen Vauhtia pyöriin -tilaisuus järjestetään ensi keskiviikkona

Yhä useampi nappaa pyörän alleen, myös talvella. Kuvituskuva.

arkisto / Johanna Erjonsalo

Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu järjestää keskiviikkona 20.3. kello 12–15 yhteistyötahojen kanssa tilaisuuden, jossa polkaistaan lisää vauhtia koulumatkapyöräilyyn, pyöräilykasvatukseen ja -olosuhteisiin.

– Kaupunkipyörät yleistyvät, läskipyöräilytrendi valtaa alaa kansalaisten parissa ja sähköpyörien myynti on hurjassa kasvussa. Pyöräilybuumiin on reagoinut myös Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu (EKLU), joka haluaa, että renkaanjälkiä näkyy entistä enemmän myös alueen kouluissa ja oppilaitoksissa, Lasse Heiskanen EKLU:sta sanoo.

Keskiviikon tilaisuus pidetään Lappeenrannan steinerkoulun salissa. Omia alustuksiaan kertovat ja työpajoja tilaisuudessa pitävät LIKES -Tutkimuskeskuksen Fiksusti kouluun -hanke, Pyöräilykuntien verkosto ja Koululiikuntaliiton Pyöräsankarit.

Paikallisväriä päivässä edustavat Imatran Urheilijoiden pyöräilyjaosto, Lappeenrannan Pyöräilijät sekä Lappeenrannan steinerkoulu.

– Tilaisuuteen osallistuvat pääsevät mukaan työpajoihin. Niissä tutustutaan koulujen pyöräilyolosuhteisiin, suunnitellaan koulun omaa pyöräilyvuosikelloa, ja opastetaan, miten oppilaita osallistetaan koulumatkapyöräilyyn.

Lisäksi työpajoissa syvennytään tarkastelemaan, mitä ovat pyöräilytaidot, ja miten pyöräilyä voisi hyödyntää jopa oppitunneilla.

- Tilaisuus on suunnattu alueen pyöräilystä kiinnostuneille kasvatusalan toimijoille, opettajille sekä oppilaille ja opiskelijoille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat