Paikalliset

Parkkipaikkapula rassaa laboratorion asiakkaita Imatrankoskella – neljä viidestä asiakaspalautteesta koskee pysäköintiä

Laboratorion näytteenottokeskus toimii Tietotalolla. Asiakkaat kokevat, että pysäköintimahdollisuuksissa on puutteita. Osa asiakkaista pysäköi autonsa tien toiselle puolelle S-marketin parkkipaikalle tai parkkihalliin.

Tuija Horttanainen

Pysäköintijärjestelyt aiheuttavat päänvaivaa osalle Eksoten laboratorion näytteenottokeskuksen asiakkaista Imatrankoskella.

Parkkipaikkoja koetaan olevan liian vähän, ja epäselvyyttä on siitäkin, minne auto on tarkoitettu jättää laboratorioasioinnin ajaksi.

Talon pysäköintiasioista vastaa Mitra Imatran Rakennuttaja Oy.

Aluelaboratorioiden tiimivastaava Tiina Lipo-Lempiäinen Eksotelta sanoo, että neljä viidesosaa Imatrankosken näytteenottokeskuksen asiakaspalautteesta koskee pysäköintiä.

– Jos asia olisi meistä kiinni, asiakasparkkipaikkoja olisi nykyistä enemmän. Olemme vähän voimattomia tässä, Lipo-Lempiäinen harmittelee.

Tietotalon pihalla on asiakaspaikkoja kahdella sivulla, mutta niiden määrä ei ole järin suuri.

Lipo-Lempiäinen tietää, että laboratorioasiakkaat käyttävät paljon tienvarsipaikkoja Esterinkadun varrella.

Osa asiakkaista jättää autonsa S-marketin pysäköintialueen Tietotalon puoleiseen päähän. Tältä parkkipaikalta matkaa laboratorioon kertyy jo jonkin verran, ja matkalla täytyy myös ylittää Esterinkatu jalkaisin.

– Esterinkadulla liikenne on vilkasta, ja siinä liikkuu paljon myös linja-autoja. Todella liukastakin on ollut, Lipo-Lempiäinen sanoo.

Valtaosa Tietotalon pihalla olevista parkkipaikkoja on niin sanottuja tolppapaikkoja.

Lipo-Lempiäinen toivoo, että Mitra kävisi läpi tolppapaikkojen todellisen käyttöasteen, ja mahdolliset tyhjillään olevat paikat saataisiin asiakkaille käyttöön.

– Tekisimme asialle enemmän, jos vain voisimme.

Hän lisää vielä, että samassa talossa toimivalla kotisairaanhoitokeskuksella on paljon autoja käytössä, mutta työn luonteen vuoksi autot eivät seiso niille varatuilla paikoilla.

– Saattaa siis näyttää siltä, että Eksotelle varattuja paikkoja on, mutta ne voivat olla näitä paikkoja.

Mitran toimitusjohtaja Lassi Nurmen mukaan kaikki Tietotalon tolppapaikat ovat tällä hetkellä varattuja.

– Paikat jaetaan niin, että kulloinkin vapaita paikkoja voivat varata kaikki talon toimijat.

Mikäli Eksoten puolelta pyyntö esitetään, Mitra alkaa selvittää, mistä laboratorion asiakkaille olisi löydettävissä lisää paikoitustilaa.

– Totta kai asiaan reagoidaan ja haluamme palvella parhaamme mukaan. Yksi mahdollisuus voisi olla järjestää lisää lyhyen pysäköinnin paikkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Parkkisakkojen määrä liki kymmenkertaistui Imatralla edellisvuoteen verrattuna – kaupungin kassaan reilut 45 000 euroa6.3.2019 06.00
Ilmarinkadulle ilmestynyt pysäköintikieltomerkki suivaannutti kuntalaisen Imatralla – lautakunta hylkäsi vaatimuksen kiellon poistamisesta29.12.2018 19.00
Uusi palvelu Imatralaisen lukijoille: Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi!12.5.2018 05.38

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat