Paikalliset

Lappeenrannan Linnoituksen edustalla paukkuu sunnuntaina – jäällä järjestetään luvanvarainen hätärakettien ammuntaharjoitus

Kuvituskuva.

Riitta Ketola

Sunnuntaina 10.3 kello 15–18 järjestetään luvanvarainen pyroteknisten hätämerkinantovälineiden harjoitustilaisuus Lappeenrannan Linnoitusniemen edustalla jäällä. Tilaisuudessa on mahdollista harjoitella luvanvaraisesti vesillä käytettävien hätämerkinantovälineiden käyttöä. Näitä ovat esimerkiksi punaiset laskuvarjoraketit, hätäsoihdut ja oranssit merkkisavut.

Tapahtuman järjestää Suomen Meripelastusseura Etelä-Saimaa ry, Lappeenrannan moottoriveneseura ja Lappeenrannan pursiseura. Tapahtuma on avoin kaikille. Osallistumisen edellytyksenä on 18 vuoden ikä, osallistuminen perehdytykseen ennen ampumapaikalle menoa ja omat hätämerkinantovälineet, joiden valmistusvuosi on 2012 tai uudempi. Tätä vanhempia hätämerkinantovälineitä voi jättää tapahtumapaikalle hävitettäväksi, mutta niitä ei saa enää ampua turvallisuussyistä. Jokainen ampuja ottaa tapahtumaan osaa omalla vastuullaan.

Perehdytys järjestetään Linnoitusniemen päässä sijaitsevan A-laiturin läheisyydessä. Ampumapaikka sijaitsee A-laiturin läheisyydessä olevan karikon luona.

Yleisöä pyydetään noteeraamaan harjoitus. Soittoja hätäkeskukseen ei siis ole aihetta tehdä, mikäli sunnuntaina Linnoitusniemen luota näkyy hätämerkkejä tai -raketteja. Ampuma-alue on merkitty jäälle ja siellä ovat opastajat paikalla. Tarpeetonta ampumapaikan lähestymistä tulee välttää.

Harjoituksessa käytettävistä välineistä voi syntyä voimakkaita ääniä. Kotieläimiä ei suositella tuotavaksi alueelle lainkaan. Myös jäällä liikkuvia koirien ulkoiluttajia pyydetään huomioimaan tämä tosiasia, jotta lemmikkinne eivät kokisi tarpeettomia pelkotiloja mahdollisen paukkeen johdosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat