Paikalliset

Vaalikone: Etelä-Karjalan ehdokkaista lähes kaikki ajaisivat nykyistä enemmän alueen yritysten ja elinkeinoelämän etua

Yrityskummitoiminta on yksi yrittäjyyttä alueella tukeva palvelu. Kuvassa yrityskummi Jussi Puhakka ja yrittäjä, taikuri Eetu Lampi.

Leena Hinkkanen

Jopa 86 prosenttia Lappeenrannan Uutisten vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista on sitä mieltä, että vaalipiirin kansanedustajien on ajettava nykyistä enemmän alueen yritysten ja elinkeinoelämän etua. Eri mieltä on kymmenen prosenttia vastanneista. Neljä prosenttia vastanneista ei osaa ottaa asiaan kantaa.

Tämän jutun kirjoittamisen aikaan kysymykseen oli ottanut kantaa 122 ehdokasta Kaakkois-Suomen vaalipiiristä.

Vahvimmin yritysten ja elinkeinoelämän etua ajaa puolueista kokoomus, vähiten vihreät.

Avoimissa vastauksissa tuodaan ilmi muun muassa yhteistyön merkitys elinkeinoelämän virkistämiseksi sekä työpaikkojen säilymisen merkitys koko alueelle. Yrittäjät nähdään pääosin vetovoimatekijänä alueelle, muun muassa työllistämisen ja palvelujen monipuolistamisen kautta.

– Yritykset luovat työpaikkoja ja tuovat alueelle muutakin toimeliaisuutta. Siten ne lisäävät alueen verotuloja ja hyvinvointia, kommentoi Juha Rantalainen (kd.) Lappeenrannasta.

– Alueen kansanedustajien tehtävänä on oman alueen äänitorvena oleminen. Tämä tarkoittaa alueen asioiden jatkuvaa edistämistä, kuten yritysten sekä elinkeinoelämän toimijoiden mahdollisuuksien turvaamista esim. logististen hankkeiden eteenpäin viemisellä sekä alueen tukitarpeita edistämällä, sanoo Lilla Saaristo (kok.) Imatralta.

Myös Linda Brandt-Ahde (kok.) Lappeenrannasta on väittämän kanssa täysin samaa mieltä.

– Alueen yritysten ja elinkeinoelämän elinvoimaisuus on keskeisin menestymisen seikka Kaakkois-Suomelle, hän kommentoi.

Imatran ja Lappeenrannan seudun ehdokkaista vain yksi oli väittämän kanssa eri mieltä.

– Vaalipiirin kansanedustajien on ajettava Suomen lisäksi koko vaalipiirinsä etuja, ei vain osan. Isojen kokonaisuuksien hallinta ja parantaminen lisää elinvoimaa koko vaalipiirille, sanoo Turo Haapamäki (sd.) Taipalsaarelta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat