Paikalliset

Ruokolahden Rajun lentopallotytöt taittavat nykyisin kisamatkat junalla pikkubussissa istumisen sijaan – syynä ennen muuta turvallisuus

Pelitaktiikkaa käydään läpi junassa aamu-unien päätteeksi. Käytävällä valmentaja Riikka Lehmus.

Ruokolahden Raju

Ruokolahden Rajun lentopallon C-tytöt ovat nykyään tuttu näky VR:n raiteilla. 11 pelaajan ja kolmen huoltajan ja valmentajan tiimi pallo- ja pelikasseineen on herättänyt hilpeyttäkin kanssamatkustajissa niin kaukojunissa kuin pääkaupunkiseudun lähijunissakin. Vastikään joukkue kävi pelimatkalla Vantaalla junalla.

Mikäli tytöiltä tai valmentajilta kysyy, voittaa juna pikkubussin tai henkilöautot kuusi nolla.

–Junalla matkustaminen on paljon mukavampaa, kun tilaa on enemmän ja voimme olla kaikki yhdessä. Matka menee nopeammin, tuumaa Eevi Lehmus Rajun C-tytöistä.

Miima Matikainen on samaa mieltä.

– Junassa voi liikkua, eikä tarvitse tehdä pysähdyksiä.

Junaan siirtymisessä on toki ekologisetkin vaikutukset, mutta ennen kaikkea Ruokolahden Raju suosii junaa turvallisuuden vuoksi.

–Yön pimeinä tunteina kun tullaan pelimatkalta, niin kyllä sitä junalla on turvallisempi kulkea, kuin autolla, tuumaa C-tyttöjen valmentaja Riikka Lehmus.

Lehmuksen mukaan urheilun näkökulmasta juna on parempi ja palauttavampi vaihtoehto siksi, että siellä voi myös jaloitella. Ruuat ja pöytä tilataan ravintolavaunuun jo valmiiksi ennen matkaa.

Juna tulee myös pikkubussia halvemmaksi.

– Esimerkiksi pääkaupunkiseudulle suuntautuvassa matkassa säästämme junalla jo useampia satasia siihen verrattuna, että vuokraisimme pikkubussin, Lehmus veikkaa.

Joka paikkaan ei toki junalla pääse, sillä kisamatkoja tehdään pikkupaikkakunnille ympäri Suomen.

Kisamatkoja Ruokolahden Rajun C-tytöille tulee noin kuusi kaudessa. Joukkue on tällä hetkellä rankingissa kuudes.

SM-finaalipaikasta kisataan 16. maaliskuuta kotiturnauksessa. SM-välierät pelataan Ruokolahden urheiluhallilla kello 11 alkaen. Vastassa ovat Kausalan Yritys, Nurmon Jymy ja Lapin Narvi-Pallo.

– Finaalit pelataan Kuortaneella 6.–7. huhtikuuta. Sinne tähdätään, Lehmus päättää.

Ruokolahden Raju on nostanut huimasti profiiliaan lentopallossa, ja se on Lehmuksen mukaan säännönmukaisen, laadukkaan valmennuksen tulosta.

– Treenit pyritään pitämään hauskana ja mielekkäänä, ja harrastajia on sitä kautta tullut koko ajan lisää. Myös vanhemmille halutaan tarjota vahva yhteisö ja mukavaa tekemistä, ettei mokkapalojen leipominenkaan tuntuisi pakkopullalta.

Lajin suosiota Ruokolahdella lisää myös Ruokolahden Rajun niittänyt menestys lajissa.

– C-tytöissäkin kaksi pelaajaa on maajoukkueleirityksessä. Se herättää aina kiinnostusta, kun nähdään omalla hallilla kovia pelaajia. Mottomme on, että valmennuksen on oltava sitä tasoa, että jokainen voi päästä maajoukkueeseen. Kaikkien ei tarvitse tähdätä kuitenkaan menestykseen, Lehmus muistuttaa.

Ruokolahden Rajun lentopallojaosto

Lentopallojaoston tavoitteena on antaa kaikille lajista kiinnostuneille mahdollisuus tutustua lentopalloon, kehittyä siinä omien kykyjensä mukaan sekä antaa mukava ja iloinen kaveriporukka, jossa on hyvä yhteishenki. 

Jaosto vastaa junioreiden lentopallotoiminnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat