Paikalliset

Lappeenrannan kaupunginteatterissa nähdään syyskaudella 2019 musikaali, kotimainen draama ja farssi

Pienen näyttämön ensi-iltanäytelmänä nähdään 5.10. alkaen Miika Nousiaisen Maaninkavaara.

Mika Haaranen

Lappeenrannan kaupunginteatteri jatkaa 70-vuotisjuhlavuotensa juhlistamista syksyllä uuden teatterinjohtajan Iiris Rannion johdolla. Elokuussa teatterinjohtajana aloittavan Rannion ensimmäisellä syyskaudella nähdään kolme ensi-iltaa. Luvassa on musikaali, kotimainen draama ja farssi.

Syyskausi avataan 14.9., kun maailmankuulu musikaali Cabaret saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä. Joe Masterhoffin, Fred Ebbin ja John Kanderin klassikon tapahtumapaikkana on 1920 ja -30-luvun taitteen Berliini, jossa sijaitsevalla Kit Kat -klubilla nautitaan elämänjanoisesta menosta ja pidetään hauskaa.

– Cabaret on intohimoinen draama, joka sisältää koskettavan rakkaustarinan. Se sijoittuu kiinnostavalle, kuohuvalle aikakaudelle, jolloin kaikki halusivat Berliiniin pitämään hauskaa. Teatterissamme on paljon hyviä laulajia ja haluamme tarjota ihmisille kunnon show’n. Mukana on hienoja tanssi- ja musiikkinumeroita, joita säestää kuusihenkinen livebändi Jani Polan johdolla. Koreografiat ovat Tanja Huotarin käsialaa, esityksen ohjauksesta vastaava Rannio kuvailee.

Pienen näyttämön ensi-iltanäytelmänä nähdään 5.10. alkaen Miika Nousiaisen Maaninkavaara. Esityksessä Martti valmentaa pojastaan Jarkosta kestävyysjuoksutähteä. Jarkko kuitenkin katoaa yllättäen ja hänen siskonsa Heidi tarjoutuu uudeksi valmennettavaksi auttaakseen isänsä surun yli.

Sirpa Riuttalan ohjaama draama käsittelee suomalaista aihetta, urheilevaa perhettä, jossa isä kehittelee mitalin kiilto silmissään yhä hurjempia valmennusmenetelmiä, joihin tytär suostuu isänsä mieliksi. Dramatisoinnista vastaa joutsenolainen Teemu Salohalme, Rannio sanoo.

Syksyn viimeinen ensi-iltanäytelmä on Michael Cooneyn nopeatempoinen farssi Verkossa (Koukussa), jonka ensi-ilta on 17.10. Vierailevan ohjaajan Katja Krohnin ohjaama esitys kertoo taksikuskin piinasta kahden perheen puristuksessa.

– Katja etsi komedioiden ja farssien joukosta sen tekstin, joka nauratti häntä eniten ja jossa on hyvin kulkeva dialogi ja hulvattoman hauskat tilanteet. Kyseessä on todella hauska näytelmä herkullisen asetelman kera. Esityksessä lontoolainen taksikuski on mennyt naimisiin kahden naisen kanssa ja onnistunut salaamaan sen, nyt paljastuminen on kuitenkin lähellä, Rannio avaa.

Tuleva teatterinjohtaja kuvailee kaupunginteatterin syyskautta monipuoliseksi ja laadukkaaksi.

– Tuleva syksyn mahdollinen kaamos taittuu varmasti musikaalin ja huumorin parissa. Syksyllä on tarjolla myös vierailuja, kuten Emma Jussila-Schermanin loihtimia nukketeatteriesityksiä kahteen otteeseen. Kaupunginteatteri aikoo jatkaa yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa jatkossakin.

Kaupunginteatterin syyskauden 2019 ohjelmistosta viestitään vielä tarkemmin alkukevään aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yllätysten ovissa esiintyvä Kirsti Valve: "Kun näin uuden Teatteri Imatran, olin että wow, tästä on moni kateellinen"1.2.2019 07.00
Raili Metsäkallio on Lappeenrannan kaupunginteatterin Vuoden katsoja 2018: "Tuntuu, että vanhemmiten olen oppinut löytämään jokaisesta esityksestä jotain hyvää"25.12.2018 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat