Paikalliset

Samuli Putro valtaa Valtionhotellin kokonaisen viikonlopun ajaksi maaliskuun alussa

Valtionhotellin johtaja Tomi Saarelainen (vas.) innostui heti Putro-viikonlopusta. Nyt spektaakkelia järjestelevät hänen lisäkseen Kari Hyvärinen (takana) sekä Ina Heino (keskellä) ja Samuli Putro.

Tuija Horttanainen

Tavoitteena on tarjota elämys, joka muistetaan vielä vuoden ja kahdenkin päästä.

Näin voisi tiivistää muusikko Samuli Putron ajatukset Imatran Valtionhotellilla maaliskuun alussa järjestettävästä tapahtumasta.

Putro julkaisee uuden albuminsa Pienet rukoukset 1.3.2019. Tämän kunniaksi mies järjestää kaksi klubikeikkaa, perjantaina ja lauantaina, Valtionhotellin kellarissa.

Eikä Putro-viikonloppu tähän jää, sillä viikonlopun aikana avataan myös Pienet rukoukset -taidenäyttely Valtionhotellilla, jonka teokset ovat Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataidelinjan opiskelijoiden käsialaa.

Teoksia on tulossa 10, ja kukin niistä pohjautuu yhteen lauluun Pienet rukoukset -albumilta. Taideteosten tekoa varten opiskelijat saivat Putron uutukaisen ennakkokuunteluun kuukautta ennen sen virallista julkaisua.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös keskustelutilaisuus, jossa näyttelyn taiteilijat ja Putro puhuvat taiteiden välisestä yhteistyöstä.

Keskustelun vetää taiteilija Aura Hakuri, joka myös opettaa Saimaan ammattikorkeakoulussa kuvataidepuolella.

Idea Valtiohotellin Putro-viikonlopusta syntyi viime vuoden loppupuolella, kun muusikko tapasi ystävänsä Ina Heinon – missäpä muualla kuin Valtionhotellilla.

– Menimme portaita pitkin kellariin ja totesin, että ai tämä on näin hieno! Otimme toiset lasilliset ja aloimme fantasioida, mitä kaikkea voisi tehdä. Ja yllättävän äkkiä tämä kaikki olikin mahdollista, Putro muistelee.

Hän jatkaa, että ajatuksena oli heti tehdä jotain syvempää kuin vain yksi keikka.

– Ei siinä yhdessä keikassakaan mitään vikaa ole, mutta halusimme tavoitella jotakin isompaa. Eikä tällä isoudella nyt tarkoiteta ihmistungosta, vaan ennemmin sisällöllistä laajuutta.

Sekä perjantaina että lauantaina illan aloittaa dj Ina tarjoamalla ”alkumusiikkia ääni & visio -hengessä”. Tavanomaista dj-keikkaa ei kannata odottaa.

– Musiikki on harkittua ja kokonaisuuteen liittyvää, Heino kertoo.

Seuraavaksi on Putron konsertin vuoro, minkä jälkeen kuullaan dj Marcoa.

– Kokonaisuus on tehty toimivaksi. Ei vain niin, että jokainen hoitaa oman hommansa, Putro kertoo.

Konsertissa panostetaan niin ääneen kuin visuaalisuuteenkin.

– Tilan kauneutta korostetaan valaistuksella. Tilasta otetaan kaikki irti ja laitetaan vielä kerroin eteen, Putro lupailee.

– Kaiuttimia tulee olemaan ympäriinsä, jolloin kuulijalla on fiilis, että hän on lähellä, olipa sitten missä päin tilaa tahansa. Tekniikasta vastaa Kari Hyvärinen.

Laadukkaan konserttielämyksen takaamiseksi tapahtumaan myydään rajallinen määrä lippuja.

– Kello 23 jälkeen kellariin on vapaa pääsy ja sisään tullaan normaalin sisäänkäynnin kautta. Itse konserttiin tullaan portaita pitkin, mikä on osa elämystä, Heino mainitsee.

Vaikka konsertit juhlistavat uutta Pienet rukoukset -levyä, yleisö saa kuulla myös Putron vanhempaa tuotantoa.

Uutta levyään Putro luonnehtii pienimuotoiseksi.

– Se on puhetta jollekin taholle. Ei kuitenkaan niin uskonnollista kuin nimi antaa ymmärtää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat