Paikalliset

Joutsenon opisto järjestää maksuttoman matalan kynnyksen koulutuksen aikuisten digitaitojen vahvistamiseen

Kuvituskuva.

Arkisto/Arja-Riikka Nikkilä

Joutsenon Opisto järjestää 4.2.-3.5.2019 osallistujille maksuttoman Vahvempana digiarkeen -koulutuksen.

Koulutuksessa vahvistetaan aikuisten perustaitoja (luku-, kirjoitus-, matemaattiset taidot) sekä arki- ja työelämässä tarvittavia digitaitoja. Edellisten lisäksi vahvistetaan myös opiskelutaitoja, tiedonhakutaitoja, työnhakutaitoja, medialukutaitoa sekä yhteistyötaitoja. Tavoitteena on, että jokainen koulutukseen osallistuva saa riittävät perustaidot ja valmiudet selviytyä digiyhteiskunnan edellyttämistä arjen kansalaisvalmiuksista ja yleisistä työelämän vaatimuksista.

Vahvempana digiarkeen -koulutukseen voivat hakeutua kaikki oppivelvollisuusiän ylittäneet henkilöt, joiden perustaidot kaipaavat vahvistamista. Koulutus järjestetään matalan kynnyksen periaatteella. Koulutustarpeen havaitseminen voi tulla osallistujalta itseltään tai koulutukseen hakeutuminen voi tapahtua ulkopuolisen tahon rohkaisemana. Koulutuksen kohderyhmää ei rajata iän, aikaisemman koulutuksen, työkokemuksen, kielitaidon tai muun henkilön statusta kuvaavan kriteerin perusteella. Ainut kriteeri on hakijan oma halu omaehtoiseen koulutukseen ja motivaatio parantaa omia perustaitojaan, joiden avulla selviää nyky-yhteiskunnassa.

Koulutus käynnistyy lähtötilannekartoituksella, jonka pohjalta jokaiselle koulutukseen osallistuvalle laaditaan yksilölliset tavoitteet ja sisällöt. Koulutuksen aikana perehdytään ja vahvistetaan tietokoneen, tabletin, älypuhelimen ja erilaisten sovellusten hyötykäyttöön. Ryhmäohjauksen lisäksi koulutus sisältää myös henkilökohtaista ohjausta ja tukea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat