Paikalliset

Katsojat kummastuivat Imatran balettiesityksessä: Esiripun veivaus hämmensi, Romeon tupeekin tipahti – tuottaja myöntää haasteet, mutta on tyytyväinen loppuunmyytyyn kokonaisuuteen

Tämänvuotinen Imatra Balletin esitys oli todellinen klassikko, kaikkien tuntema Romeo ja Julia.

SPBT:n kuva-arkisto

Imatra Balletin tämänvuotinen uudenvuoden päivän esitys ei mennyt aivan nappiin. Katsojat ihmettelivät muun muassa sitä, miksi esirippu oli alhaalla huomattavan pitkiä aikoja.

– Katkonaisuus ja jatkuva esiripun veivaus sai miettimään olisiko toteutuksen voinut tehdä jotenkin eheämmäksi. Kaiken kaikkiaan esitys ei ollut yhtä tasokas kuin aiemmin, sanoo useana vuonna Imatra Balletin katsomossa ollut nainen.

Hän istui katsomossa etualalla.

– Siinä näki kyllä kaikenlaista, Kuten sen, että traagiseksi tarkoitetussa loppukohtauksessa Romeolta irtosi tupee, jota hän piteli kiinni esiripun laskeutumiseen asti.

Myös Imatra-ryhmässä kummasteltiin erästä esityksen yksityiskohtaa.

– Olin ystävättären seurassa katsomassa balettia, en tiedä häiritsikö muita, mutta minulta meni upean esityksen katsomisessa tunnelma, kun esiripun käytöstä vastaava verkkapukuinen henkilö näkyi ainakin oikean puoleiseen katsomoon koko ajan. Miksi hän oli niin näkyvillä, ja olisiko hänet voitu pukea jotenkin esitykseen sopivaksi, jos tilanne kerran vaati niin?, Raija Valkama kirjoittaa.

Valkamankin mielestä esitystä häiritsi se, että esirippu oli pitkiä aikoja alhaalla.

– Olemme perheeni kanssa olleet usein oopperaa ja balettia katsomassa, siksi tällaiset sivuseikat häiritsivät. En kuitenkaan tahdo moittia itse esitystä. Imatra Ballet on Imatralle hieno tapahtuma, ja tarkoitus on myös ensi vuonna mennä Joutsenlampi-esitystä katsomaan.

Imatra Balletin tuottaja Mirja Borgström jännitti ennen tapahtumaa sitä, miten Romeo ja Julia -esitys saadaan mahtumaan suhteellisen pienen Karelia-salin lavalle.

– Jännitykseni oli aiheellinen. Vaikka ryhmä harjoitteli ja sovitti esitystä lavalle koko päivän, oli silti ensimmäisessä esityksessä uuden vuoden päivänä hankaluuksia, Borgström myöntää.

Esiripun veivaus liittyi juurikin tähän seikkaan, sillä näyttämökuvat ja lavasteet piti vaihtaa kohtausten välillä ja esirippu laskea alas siksi aikaa.

– Isolla näyttämöllä esitys toimii toisin, sillä asemointeja pystytään tekemään yhdellä näkymällä. Nyt asemoinnit tehtiin niin, että verhot laskettiin alas. Tämä vaatii paljon myös tanssijoilta, sillä esiripun nousun jälkeen pitää pystyä esiintymään samalla latauksella kuin ennen sitä, Borgström tuumaa.

Kaiken kaikkiaan Borgström on kuitenkin tyytyväinen tämänvuotiseen Imatra Balletiin. Kaikki kolme esitystä oli loppuunmyyty.

Toisen päivän esitykset olivat Borgströmin mukaan jo jäsentyneempiä.

Borgström on kiitollinen siitä, että samat katsojat vuodesta toiseen tulevat balettiin. Uudenvuoden baletissa nähtiin myös vieraita eri puolilta maailmaa.

– Juuri Japanin suurlähettiläs tuli kiittelemään ja kehumaan tapahtumaa. Hän oli todella viehättynyt pienen salin erityisestä tunnelmasta, ja oli kovin ihastunut esitykseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Klassikkoteos Romeo ja Julia avaa vuoden juhlavasti – balettia on luvassa totutussa muodossa Imatralla vielä muutaman kerran31.12.2018 06.00
Imatran seurakunnan kapellimestari Ismo Vänskä sai taidepalkinnon – työlleen omistautunut Vänskä ei työtunteja laske9.12.2018 06.05
Taidepalkinnon saaneen Kulttuuritila Nuijamiehen syksy on ollut kiireinen – taloa pidetään hengissä monipuolisella kulttuuritarjonnalla9.12.2018 07.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat