Paikalliset

Saimaan Syöpäyhdistys ja tanssi-liiketerapeutti Katja Puranen käynnistävät uuden kuntoutumismuodon syöpäpotilaille – maksuttomalle kurssille ilmoittaudutaan nyt

Kehon ja mielen yhteyden vahvistaminen voi auttaa sairastunutta. Kuvituskuva.

arkisto

Saimaan Syöpäyhdistys ja lappeenrantalainen tanssi-liiketerapeutti, Twostepin ja Kehonpolku-yrityksen yrittäjä Katja Puranen haluavat tarjota syöpään sairastuneille uuden vaihtoehdon kuntoutumiseen vahvistamalla kehon ja mielen yhteyttä.

Tanssi-liiketerapia on kehon ja liikkeen psykoterapian soveltava kuntoutus- ja hoitomuoto.

Sitä toteutetaan Suomessa monille erityisryhmille kuten mielenterveyskuntoutujille, erityisoppilaille ja päihderiippuvaisille.

Tanssi-liiketerapiasta on parhaillaan käynnissä suuri Kelan rahoittama kolmevuotinen masennustutkimus. Terapiamuoto ei vielä ole Kelan korvattavuuden piirissä.

– Haluamme lähteä kokeilemaan tätä kuntoutusta, koska luovien kuntoutusta tukevien menetelmien kysyntä on selvässä kasvussa. Tässä osallistujat pääsevät työstämään omaa kokemustaan ja sitä kautta löytämään omaa jaksamistaan tukevia asioita syöpään sairastumisen jälkeen, kertoo Saimaan Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Niina Turunen.

Syöpä vaikuttaa lähes aina kehonkuvaan. Esimerkiksi rinnan poisto on monelle arka paikka.

– Tanssi-liiketerapeuttinen työskentely mahdollistaa kehossa tapahtuneiden muutosten hyväksymistä sekä minäkuvan uudelleen rakentumista, Katja Puranen pohtii.

Järjestäjät uskovat, että tanssi-liiketerapia auttaa tunnistamaan tunteita ja hallitsemaan niitä.

– Toivomme, että osallistujat kokevat saaneensa takaisin myönteisemmän minäkuvan ja saavat syövän aiheuttamia ahdistavia tunteita hallintaan, Turunen visioi.

Vaikka Puranen tanssi-liiketerapian lisäksi opettaa myös tanssia ammatikseen, hän haluaa painottaa tämän kurssin erilaista merkitystä.

– Vaikka terapian nimessä onkin sana tanssi, osallistujilta ei vaadita minkäänlaisia tanssillisia taitoja, hän korostaa.

Tanssi-liiketerapeuttinen kuntoutuskurssi käynnistyy maaliskuussa, ja hakuaika päättyy 6.2. Kurssille otetaan kahdeksan syöpäpotilasta.

Ryhmä kokoontuu kymmenen kertaa, ja se toteutetaan Saimaan Syöpäyhdistyksen salissa Lappeenrannan Maakuntagalleriassa.

Kurssia tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA. Kurssi on osallistujille maksuton.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat