Paikalliset

Ilmarinkadulle ilmestynyt pysäköintikieltomerkki suivaannutti kuntalaisen Imatralla – lautakunta hylkäsi vaatimuksen kiellon poistamisesta

Kuvituskuva.

Arkisto

Kuntalainen teki Imatran kaupungille oikaisuvaatimuksen kaupungininsinöörin päätökseen liikennemerkin asettamisesta.

Kaupungininsinööri oli tehnyt viranhaltijapäätöksen pysäköintikieltomerkin asettamisesta Ilmarinkadulle talojen 9–13 kohdalle, joskin oikaisua vaatinut kuntalainen oletti, että päätöksen teki tilaajainsinööri Ville Pesu.

Oikaisuvaatimuksen tehnyt kuntalainen vaati pysäköintikiellon poistamista.

– Mielestäni päätöksen perustelu perustuu virheelliseen tietoon, koska Ilmarinkadulla tuolla kohtaa ei ole lainkaan säännöllistä pysäköintiä, ei sen enempää luvallista tai ”luvatontakaan”.

Kuntalainen ihmetteli myös, mitä termi luvaton pysäköinti ylipäätään tarkoittaa kyseisen päätöksen perustelussa.

Kieltomerkin saaneet parkkipaikat ovat oikaisuvaatimuksen tekijän mielestä erityisen turvallisia satunnaiseen pysäköintiin, koska auton voi kokonaan ajaa pois pientareelle liikenneturvallisuutta vaarantamatta.

– Jatkossa tämä erittäin satunnainen pysäköinti toteutettaisiin liikenneturvallisuutta vaarantamalla, koska kadut ovat varsin kapeita.

Oikaisuvaatimuksen tekijä näki myös, että jos päätöstä liikennemerkin asettamisesta ei kumota, syntyy "arveluttava ennakkopäätös", jonka perusteella kuka tahansa voi vaatia mille tahansa asuinkadulle perusteettoman pysäköintirajoitteen.

Ville Pesu toteaa oman lausuntonsa aluksi, että oikaisuvaatimuksessa on virheellistä tietoa. Viranhaltijapäätöksen teki kaupungininsinööri, ja tilaajainsinööri oli asian valmistelija.

– Päätöstekstissä mainitulla luvattomalla pysäköinnillä tarkoitetaan Maastoliikennelain 1710/1995 pykälää 26. Lauseesta on jäänyt epähuomiossa tämä maininta pois, Pesun lausunnossa todetaan.

Talonyhtiöiden tulisi järjestää vieraspysäköintipaikat mahdollisuuksien mukaan omalle pihalleen.

– Asiasta on keskusteltu kaupunkikehitys- ja tekniset palvelut vastuualueella sekä pysäköinninvalvonnan kanssa, eikä pysäköintikieltoaluetta poisteta. Pysäköintikieltoalueen alkuun, jo olemassa olevaan liikennemerkkipylvääseen, asennetaan lisäksi liikennemerkki numero 854 kahden tunnin aikarajoituksella. Tällöin väliaikainen pysäköinti on sallittu enintään kahden tunnin ajan mahdollistaen lyhytaikaisen pysäköinnin. Oikaisuvaatimus ei anna aihetta muuttaa päätöstä.

Imatran kaupunkikehittämislautakunta käsitteli oikaisuvaatimusta ennen joulua.

Lautakunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen, joten kaupungininsinöörin päätös pysyy voimassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat