Paikalliset

Eteläkarjalainen Sulferdust-bändi tekee musiikkia vakavissaan, mutta rennosti – Baltian kiertueelle lähti mukaan myös valokuvaaja Nestori Lönngrén

Sulferdust ja Nestori Lönngrén ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tuloksena on syntynyt muun muassa musiikkivideoita.

Nestori Lönngrén

Vaikka kaikilla eteläkarjalaisen Sulferdust-yhtyeen jäsenillä on päivätyö, myös musiikille annetaan paljon.

Viimeisin osoitus tästä on lokakuinen Baltian kiertue ja joulukuun alussa julkaistu musiikkivideo, jota on kuvattu myös kyseisellä kiertueella.

Voisi sanoa, että bändin jäsenille Sulferdust on työteliäs harrastus.

– Jos musiikista meinaisi tehdä ainoan elannon lähteen, kaikki pitäisi olla aivan viimeisen päälle viilattu. Meidänkin tekemisemme kehittyy hiljalleen siihen suuntaan, mutta omalla painollaan, kertoo Sulferdustin laulaja ja kitaristi Juho Peltonen.

Bändi oli Baltian kiertueella jo kolmatta kertaa. Tällä kertaa kokonaisuus muodostui kahdesta keikasta Latviasta ja yhdestä Virossa.

Tallinnan keikka oli siitä erityinen, että mukana oli virolaisbändi Sounds of September, jonka levynjulkistamiskeikalle Sulferdust pääsi mukaan.

– Meidät on otettu Baltiassa tosi hyvin vastaan, lämpimästi. Siellä iloitaan aidosti livemusiikista, ja rokkipoliisimeininkiä ei juuri ole.

Sulferdust on päässyt Baltian keikoille oman aktiivisuutensa ansiosta.

– Ihan itse kyselemällä keikkapaikkoja on järjestänyt. Yhdessä vaiheessa meillä oli promoottori Tallinnassa, mutta ei nyt. Vuosien keikkailun myötä meille on syntynyt hyviä kontakteja klubeihin ja baareihin.

Tällä kertaa bändin mukana Baltiassa oli myös imatralainen valokuvaaja Nestori Lönngrén. Hänen ja Sulferdustin yhteistyö alkoi aiemmin tänä vuonna.

– Jätkät panostivat edelliseen äänityssessioonsa toden teolla, ja sitten oli aika laittaa visuaalinen puoli kuntoon. Ensin tehtiin livekuvaa sosiaaliseen mediaan ja toukokuussa julkaistiin tarinallinen musiikkivideo The River -kappaleeseen, Lönngrén kertoo.

Sulferdustiin Lönngrénin tunnistettava tyyli oli tehnyt vaikutuksen jo aiemmin.

– Mietimme, että tekisiköhän Nesti meille videon. Ja tekihän se, Peltonen naurahtaa.

Lönngrén on seurannut Sulferdustin meininkiä bändin ensiaskeleista lähtien ja pitänyt näkemästään.

– Itse asiassa reilut 10 vuotta sitten meillä oli vierekkäiset treenikämpät Imatralla, vaikka Sulferdustia ei vielä silloin ollut perustettu. Mahtavaa päästä nyt tekemään töitä heille.

Toinen Lönngrénin tekemä musiikkivideo, Lullaby, on hyvin erilainen kuin The River. Tällä kertaa keskiössä on rempseä keikkameininki ja soittamisen ilo.

– Jätkät ottavat musiikkihommat vakavasti, mutta meininki on silti letkeää ja rentoa. Kun keikka on ohi, voi vähän pelleilläkin.

Tietty perhemäisyys on termi, jonka sekä Peltonen että Lönngrén liittävät Sulferdustiin.

– Baltian rundilla pääsin ensi kertaa viettämään enemmän aikaa jätkien kanssa ja minut otettiin tosi hyvin mukaan tähän ”perheeseen”, Lönngrén iloitsee.

Valokuvaaja seurasi bändiä tiiviisti keikkapaikoilla, mikä hämmensi joitain faneja.

– Latvian keikalla kaksi tyttöä tuli kysymään, että miksi tuo yksi ei roudaa. Vastasin, että hän on sellainen taikuri kameran kanssa, ettei hänen tarvitse roudata, Peltonen muistelee.

– Pitääkin lähettää heille linkki tuoreeseen videoon, että tämän vuoksi kuvaajan ei tarvinnut roudata!

Sulferdust

Juho Peltonen (laulu, kitara)

Juha-Pekka Suominen (rummut)

Pekka Marttinen (kitara)

Jarno Huhtanen (basso)

Yhtye on perustettu vuonna 2012.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat