Paikalliset

Jani Tikkanen ja Lumi Laasonen edustavat Imatraa lasten itsenäisyyspäivän juhlissa Helsingissä – neljäsluokkalaiset odottavat uusien kavereiden tapaamista ja ruokaherkkuja

Jani Tikkanen ja Lumi Laasonen.

Imatran kaupunki

Pääministeri Juha Sipilä kutsui viime vuonna ensimmäistä kertaa 10-vuotiaita suomalaislapsia juhlimaan itsenäisyyttä satavuotiaan Suomen kunniaksi.

Tänä vuonna juhlinta saa jatkoa, kun Säätytalolle on kutsuttu jokaisesta Suomen kunnasta kaksi vuonna 2008 syntynyttä koululaista.

Juhlat järjestetään itsenäisyyspäivän aattona 5.12.

Imatralla juhliin lähtijät arvottiin kaikista 2008 syntyneistä imatralaisista. Arpaonni suosi tällä kertaa Jani Tikkasta Virasojan koululta ja Lumi Laasosta Linnalan koululta.

Kutsun saaminen oli molemmille vähän hämmentävää ja jännittävää.

– Joitain tuo arpaonni suosii, totesi Lumin äiti Marjaana Ström-Laasonen kutsun tultua.

– Ja hauska sattuma on, että Lumi ja Jani tuntevat jo ennestään toisensa, kun ovat olleet samalla luokalla Virasojalla, jatkaa Janin äiti Katja Kojo.

Juhla alkaa säätytalolla kello 15 pääministeri Sipilän kättelyllä, mutta muuta tietoa itse ohjelmasta ei vielä ole. Juhla loppuu kello 18 mennessä.

– Vähän jännittää juhlaan meno, totesi Lumi, mutta toivon ja uskon, että tapaan siellä uusia kavereita.

Jani kertoi jännittävänsä vain pikkuisen.

– Toivoisin, että tapaan siellä myös jonkun jääkiekkokaverini, kun olen käynyt peleissä muualla, myös Helsingissä muutaman kerran, mietti Jani.

Itse juhlasta hän odottaa eniten syömistä, on kiva nähdä mitä on tarjolla.

Yksin lasten ei tarvitse juhliin lähteä, vaan mukaan lähtevät saattajat, joille on järjestetty kahvitilaisuus Helsingin kaupungintalolle. Janilla mukaan lähtee äiti ja Lumilla mamma ja pappa.

Juhlavalmistelut alkavat molemmilla olla jo loppusuoralla, juhlavaatteet on hankittu.

Lumilla vaatteiden hankinta oli isompi projekti, ja varsinkin sopivan laukun valinta oli mietityttänyt. Jani miettii vielä kravatin laittoa.

– Odotan koko juhlaa, en mitään tiettyä asiaa vaan koko juhlaa, hieno nähdä mitä kaikkea siellä on, kertoi Lumi odotuksistaan juhlan suhteen. 

Juhlan järjestää valtioneuvoston kanslia yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Itsenäisyyspäivää juhlitaan Imatralla Kulttuuritalo Virrassa – Tänä vuonna ei nähdä itsenäisyyspäivän koskinäytöstä29.11.2018 15.16
Joulukonsertti soi Imatralla invalidien hyväksi itsenäisyyspäivän jälkeen12.11.2018 08.29
Itsenäisyyspäivää juhlistetaan Lappeenrannassa monin eri tapahtumin30.11.2018 15.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat