Paikalliset

Kulttuuritalo Virrassa ei teknisen isännöitsijän mukaan ole akuutteja korjaustarpeita: ”Sisäilmaongelmia ei ole talossa havaittu”

Kulttuuritalo Virrassa ei ole havaittu sisäilmaongelmia, eivätkä talossa työskentelevät ole valittaaneet oireista, sanoo Imatran.kaupungin tekninen isännöitsijä Heikki Varis.

Lappeenrannan kaupunki

Kulttuuritalo Virran ottaminen Linnalan koulun 3.–6. luokkalaisten käyttöön huolestuttaa Linnalan koulun oppilaiden vanhempia. Pahasti oireilevan pojan äiti Titta Pitman sanoo yleisen huolen johtuvan siitä, että samat tahot, jotka julistivat Linnalan koulun turvalliseksi puoli vuotta sitten, ovat julkistaneet myös Kulttuuritalo Virran terveeksi ilman tutkimuksia.

– Linnalan koulunkin ongelmien laajuus tuli esille vasta laajojen rakennetutkimusten seurauksena, Pitman huomauttaa.

Hän pelkää, että kaupunki on tekemässä ”ihmiskoetta” jo altistuneilla lapsilla ja opettajilla.

Huoli juontaa juurensa siitä, että kulttuuritalolla on tapahtunut aiemmin vesivahinkoja.

Imatran kaupungin teknisen isännöitsijän Heikki Variksen mukaan katto- ja putkivuodot ovat jo vanhoja tapauksia. Kattovuodosta on aikaa noin kuusi vuotta.

– Vuodot eivät aiheuttaneet rakenteiden kastumista. Vesikatto on kolmessa erässä korjattu kokonaan ja putkivuodon aiheuttama vähäinen vesimäärä saatiin kuivattua heti pois, Varis kertoo. Hän vakuuttaa, ettei sisäilmaongelmia ole talossa havaittu, eivätkä talossa työskentelevät ole valittaneet oireista.

Pitman kuitenkin sanoo, että tilojen käyttäjiltä on tullut viestiä oireilusta. – Näitä ei kirjata mihinkään järjestelmään, joten prosessi ei toimi sen osalta, Pitman harmittelee.

Tällä hetkellä oppilaita ollaan sijoittamassa kulttuuritalolle tiloihin, jotka on Variksen mukaan remontoitu kahden vuoden sisällä.

Varis sanoo, että suurimmat huolet talon käyttöönotossa liittyvät ilmanvaihdon riittävyyteen, kun parisataa oppilasta sijoitetaan rakennukseen.

Ilmanvaihdon ohjearvot lasketaan, ja tarvittaessa ilmanvaihtoa säädetään niin, että päästään tavoitearvoihin.

Varsinaisia remontteja ei kulttuuritalolla tarvitse tehdä ennen koululaisten tuloa. Suurin muutos liittyy piha-alueeseen. Vuodenaika asettaa haasteensa pihasuunnittelulle, kun maa on jäässä. Pihalle tehdään ainakin aitaus, jossa oppilaat voivat turvallisesti leikkiä, sillä toisella puolella virtaa Vuoksi ja toisella puolella on vilkasliikenteinen tie.

Tärkein hoidettava asia on kuitenkin rakennuksen käyttötarkoituksen muutos. – Jos siinä jotain seikkoja tulee ilmi, mitä pitää vielä tehdä, niin tehdään, sanoo päiväkoti- ja kouluverkkouudistuksen projektipäällikkö Mari Routti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hyvinvointilautakunta päätti Linnalan oppilaiden siirtämisestä Kulttuuritalo Virtaan – asiantuntijat pitävät suunnitelmaa toimivana, kun luokkatilojen ilmanvaihto mitoitetaan oikein21.11.2018 08.15
Imatran koulu- ja päiväkotiverkkouudistuksen projektipäällikkö Mari Routti: "Mansikkalan puukoulu on upea hanke”1.12.2018 06.10
Linnalan koulun ympärillä kihisee edelleen – Titta Pitman kertoo, että osa vanhemmista harkitsee tutkintapyyntöä poliisille14.11.2018 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat