Paikalliset

Metsävuoden ympäristöpalkinnot Oiva Luukkoselle sekä Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiölle

Kuvituskuva.

Teemu Vestovuo

Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Karjalan piiri jakaa vuosittain ympäristöpalkinnon toimijoille, joilla on tahtoa, intoa ja sinnikkyyttä edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua maakunnassa. Tämän vuoden ympäristöpalkinnot myönnettiin Oiva Luukkoselle sekä Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiölle.

Ruokolahtelainen Oiva Luukkonen palkitaan pitkäjänteisestä ja aktiivisesta luonnonsuojelutyöstä. Luukkonen on asunut ikänsä Ruokolahden Hauklapissa, jossa hän on seurannut läheltä karun ja kirkasvetisen Suurjärven tilan heikkenemistä ja veden nuhjaantumista. Hän on ollut huolissaan etenkin rantametsissä tehtyjen metsätaloustoimien aiheuttamasta vesistökuormituksesta, jonka vähentämiseksi hän on ponnistellut.

– Oiva Luukkonen on esimerkki sinnikkäästä ja omatoimisesta luonnon puolesta toimivasta kansalaisesta, joka ei ole arkaillut ottaa tarvittaessa yhteyttä viranomaisiin, toimittajiin ja metsäyhtiöihin, raati perustelee.

Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiölle palkinto myönnetään metsien suojelusta ja metsäluonnon monimuotoisuuden huomioimisesta metsien talouskäytössä.

– Etelä-Karjalan maakunta on Suomessa hännänhuippu metsiensä suojelussa. Metsäteollisuuden vahvassa kuristusotteessa metsäluonto voi huonosti, vanhoja metsiä ja nykyisin jopa varttuneita metsiä on vaikea löytää. Tuuliaisen säätiö ja Raija Tuuliainen yksityishenkilönä ovat hankkineet maakunnasta vielä löytyneitä upeita ja laajoja metsäalueita hallintaansa ja hakeneet niille rauhoituspäätöksen, Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Karjalan piiristä sanotaan.

Tuuliaisen säätiön metsäomaisuutta on myös jatkuvassa kasvatuksessa, joka on metsäluonnon monimuotoisuutta paremmin huomioiva talousmetsien hoitomenetelmä.

Suomen luonnonsuojeluliitto viettää vuonna 2018 metsävuotta, ja myös Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiri piti mielessään maakunnan metsät tämän vuoden palkintoja päätettäessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat