Puheenaihe

Esitys: Lääkkeet pysyvät apteekeisssa – Hintakilpailu vapaammaksi

Halllituksen esityksen mukaan itsehoitolääkkeet pysyvät jatkossakin apteekkien hyllyillä.

Jasmin Kareinen

Hallitus esittää, että itsehoitolääkkeissä sallittaisiin tulevaisuudessa laajempi hintakilpailu, mutta kisaa käydään jatkossakin apteekkien hyllyillä.

– Lääkkeet eivät ole tavallisia kulutushyödykkeitä, vaan niiden turvalliseen käyttöön tarvitaan luotettavaa tietoa ja kykyä arvioida vaikutuksia. Tämä koskee niin reseptilääkkeitä kuin myös esimerkiksi ihan tavallisia reseptivapaita särkylääkkeitäkin, tiivistää sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.

Hintakilpailu koskisi kaikkia itsehoitolääkkeitä, eikä sen ulkopuolelle rajattaisi mitään valmisteita. Lääke saisi maksaa enintään lääketaksan mukaisesti määräytyvän hinnan. Apteekki voisi halutessaan myydä valmistetta edullisemmalla hinnalla omasta katteestaan tinkimällä.

Hallituksen esitys lääkelain muuttamisesta annetaan lähipäivinä lainsäädännön arviointineuvostolle. Esitys toisi paremmat mahdollisuudet myös uusien apteekkien perustamiseen, minkä odotetaan lisäävän apteekkien määrää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Loppuivatko buranat kaapista? – Pian saat lääkkeet kotiovelle parissa tunnissa29.10.2018 08.59
Suurin osa suomalaisista syö reseptilääkkeitä – tämä tärkeä lista puuttuu monelta, vaikka lääkekuorman kasvu huolettaa16.7.2018 10.18
Päivähoito ja reseptilääkkeet halpenivat, mutta nämä tutut kulut kallistuivat15.10.2018 10.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat