Puheenaihe

Loppuivatko buranat kaapista? – Pian saat lääkkeet kotiovelle parissa tunnissa

Apteekit aloittavat ensi keväänä suurimmissa kaupungeissa lääkkeiden nopeat kotiinkuljetukset. – 

Katja Juurikko / arkisto

Ensi keväänä lääkkeet saa lähiapteekista kotiovelle jopa parissa tunnissa. Apteekkariliitto testaa pikakuljetuspalvelua marras-joulukuussa kotimaisen kasvuyrityksen kanssa. Pikakuljetukset ovat osa apteekkien digitaalisten palveluiden kehittämistä.

– Useimmat apteekit ovat tähänkin asti tarjonneet kotiinkuljetuspalveluita, mutta ensi vuonna kotiinkuljetukset tulevat yhä useammalle asiakkaalle näkyväksi, kertoo Apteekkariliiton hankepäällikkö Iiro Salonen.

Kotiinkuljetukset verkosta kotiovelle hoituvat 1-4 tunnissa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Palvelu käynnistyy keväällä suurimmissa kaupungeissa.

Apteekkariliiton kumppanina pikakuljetuksista vastaa kotimainen kasvuyritys sekä paikalliset kuljetusyrittäjät, jotka koulutetaan lääkekuljetuksiin.

Lääkkeiden laadusta huolehditaan vaatimusten mukaisesti ja toimitusten perillemeno varmistetaan. Paketteja ei esimerkiksi jätetä postilaatikoihin, vaan ne luovutetaan tilaajalle henkilökohtaisesti.

Lääkkeitä on voinut tilata suomalaisista verkkoapteekeista kotiin jo usean vuoden ajan. Suomessa on tällä hetkellä toistasataa verkkoapteekkia, ja määrä kasvaa jatkuvasti.

– Kotiinkuljetuksia tarjotaan yhä enemmän eri toimialoilla. Tuoreen kyselymme mukaan lääkkeiden kotiinkuljetukset nähdään kasvavassa määrin toivottuna apteekkipalveluna, Salonen kertoo.

Oman lähiapteekin tarjoamat nopeat kotiinkuljetukset ja noutoautomaatit, joita on jo useilla kymmenillä apteekeilla, laajentavat lääkkeiden saatavuutta ja helpottavat apteekkiasiointia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat