Paikalliset

Miten eteläkarjalaiset suhtautuvat päihteisiin? – marraskuussa 2018 toteutettava päihdetilannekysely selvittää

Kuvituskuva.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Etelä-Karjalan kunnissa toteutetaan päihdetilannekysely 1.–30.11.2018. Kysely on osa Pakka-toimintamallia, jota Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin ehkäisevä päihdetyö toteuttaa yhteistyössä kuntien kanssa.

Kyselyllä selvitetään eteläkarjalaisten näkemyksiä päihteisiin, tupakkaan ja rahapeleihin liittyen sekä kysytään kuntalaisten mielipiteitä päihdehaittojen vähentämisen keinoista. Kyselyyn on lisätty muutama kysymys huumausaineista ja niiden saatavuudesta Etelä-Karjalassa.

Päihdetilannekysely toteutetaan kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa ja se on tarkoitettu kaikille kuntalaisille. Kysely toteutetaan nettikyselynä, johon pääsee kuntien ja Eksoten kotisivuilta http://www.eksote.fi/terveyspalvelut/hyvinvoinnin-ja-terveyden-edistamin...

Suora linkki päihdetilannekyselyyn on: https://bit.ly/2ygVZPM

Päihdetilannekyselyn tuloksia käytetään Pakka-toimintamallin kehittämiseen sekä ehkäisevän päihdetyön suunnitteluun ja toteuttamiseen Etelä-Karjalassa.

Vastaava kysely on toteutettu vuonna 2016 Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Pakka-toimintamallin tavoitteena on ehkäistä alkoholi-, tupakka- ja rahapelihaittoja, jotka vaikuttavat heikentävästi ihmisten terveyteen, sosiaalisiin suhteisiin, talouteen sekä työelämään. Ehkäisevä päihdetyö kohdistuu yksittäisen ihmisen lisäksi elinympäristöön sekä yhteisöön. Huomiota kiinnitetään elinkeinon vastuulliseen toimintaan, tukemalla muun muassa vähittäismyynnin ja anniskelun ikärajavalvonnan toteuttamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat