Paikalliset

Valtakunnallinen politiikka huolestuttaa apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heinoa: "Itä-Suomen aluetta ollaan hiivuttamassa pois"

Kaisa Heino on toiminut kesästä lähtien Imatran apulaiskaupunginjohtaja. Yhteistyö kaupunginjohtaja Kai Roslakan kanssa on sujunut näppärästi alusta alkaen.

Tuija Horttanainen

Kaisa Heino on toiminut Imatran apulaiskaupunginjohtajana nyt muutaman kuukauden ajan.

Imatra päätyi kesäkuussa järjestelyyn, jossa kaupunkia johtavat kaupunginjohtaja Kai Roslakka ja apulaiskaupunginjohtaja Heino.

– Tuntuu siltä, että tämä järjestely on otettu niin kaupungin ja sidosryhmien sisällä kuin niiden ulkopuolellakin hyvin vastaan, kritiikkiä ei ole ainakaan omiin korviini kantautunut. Tilannetta on osaltaan auttanut se, että tällä johtamismallilla oli laaja poliittinen tuki jo valintavaiheessa. Sehän olikin meidän molempien edellytys tehtäviin suostumiselle.

Tällä hetkellä yksityiskohdat hioutuvat ja palaset loksahtelevat paikalleen yksi kerrallaan.

– Meillä on hyvä energia päällä, mutta tuskin missään työpaikassa enää on sellaista, että homma asettuu uomiinsa ja tilanteet pysyvät samanlaisina kauaa. Maailma muuttuu kovaa vauhtia, ja siinä täytyy yrittää pysyä mukana, Heino sanoo.

Heino kertoo hänen ja Roslakan yhteistyön sujuvan hyvin.

– Se on meidän suurin vahvuutemme. Tunsimme toisemme ja toistemme työtavat pitkältä ajalta, joten meillä ei ollut minkäänlaista totutteluvaihetta. Meillä on samanlaiset näkemykset asioista ja tiedämme koko ajan, mitä toinen tekee.

– Päättäjät tiesivät, mitä tilasivat.

Vaikka yhteistyö sujuu nykyisellään hyvin, laakereille ei jäädä lepäämään.

– Ei ole tarkoitus jatkaa tekemistä ”vanhaan perinteiseen tyyliin”. Otamme käyttöön uusia toimintatapoja, sillä yksi Imatran kaupungin strategian kolmesta tärkeimmästä tavoitteesta on uusiutuvat toimintatavat.

Mikä Imatralla on hyvin syksyllä 2018? Heino nostaa ensimmäisenä esiin kaupungin ”poikkeuksellisen päätöksentekokykyiset ja rohkeat päättäjät”.

– Heitä on nyt ja on ollut jo aiemmin. Imatralla on uskallettu tehdä ajoissa sellaisia päätöksiä, jotka ovat olleet edellytys palveluiden turvaamiselle ja toistaiseksi hyvälle taloustilanteelle.

Heino on tyytyväinen myös meneillään olevaan palveluverkkouudistukseen.

– Muutaman vuoden päästä jokainen pääsee aloittamaan koulutiensä uusissa, moderneissa ja turvallisissa tiloissa. Koko koulupolku jopa lukioon saakka on mahdollista kulkea samassa kompleksissa.

Heino näkee Imatran viihtyisänä ja vetovoimaisena kaupunkina.

– Imatralaisuus ja luontainen yhteisöllisyys on niin vahvaa, että sen aistivat myös ulkopuoliset.

”Liiketoiminnan kasvu ei ole mahdollista, jos esimerkiksi liikenneväylät eivät vedä tarpeeksi hyvin.”

Vetovoiman ylläpitäminen ja kasvattaminen on toisaalta Heinon mielestä koko seudun suurimpia haasteita.

– Avainasemassa tähän ovat työpaikat.

Valtakunnallisen tason politiikan Heino näkee suurena haasteena.

– Itä-Suomen aluetta ollaan hiivuttamassa pois. Täällä on muun muassa merkittävää teollisuutta, ja jos unohdetaan kasvun edellytysten turvaaminen, on se huolestuttavaa koko maan kannalta.

– Liiketoiminnan kasvu ei ole mahdollista, jos esimerkiksi liikenneväylät eivät vedä tarpeeksi hyvin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat