Peräkärryvuokraamo auttaa liikuntavammaisia

Tomi Korpua (vas.) testasi peräkärryn sisältämää rinnakkain ajettavaa pyörää Seppo Vainikan kanssa perjantaina.

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Malike ja imatralainen Satakielen laulu ry ovat yhdistäneet voimansa, ja tuloksena on vuokrattava peräkärry, joka sisältää harrastusapuvälineitä vaikeavammaisille lapsille ja aikuisille.

Satakielen laulu ry:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Vainikka kertoo, että kärryn perimmäisenä tarkoituksena on tarjota välineitä, joilla liikuntavammaiset pääsevät maastoon.

– Kärry sisältöineen vuokrataan yhtenä pakettina yleensä viikoksi, ja vuokraus on mahdollista ainakin Kouvola-Savonlinna -akselilla.

Tällä hetkellä kärry sisältää kaksi erilaista pyörää ja Hippocamp-kärryn. Talveksi sisältö päivittyy vuodenaikaan sopivaksi.

– Kärryssä tulee talvisaikaan olemaan Kango-monitoimiratas, juoksurattaat ja kelkka.

Peräkärryvuokraamo pitää majaansa Satakielen laulu ry:n ylläpitämässä Raution Toimintakeskuksessa. Vuokratulot saa kuitenkin itselleen Malike.

Kun kärry ei ole maailmalla, ovat sen välineet toimintakeskuksen käytössä.

Kärryä täytetään uusilla laitteilla sitä mukaa kun lahjoituksia saadaan. Tähän mennessä lahjoituksia on tullut yksityisiltä henkilöiltä ja yrittäjien osalta päänavauksen on tehnyt Intersport Imatra. Myös Raution toimintakeskus on kantanut kortensa kekoon.

– Yrityksiä aletaan oikeastaan lähestyä vasta nyt. Vastineeksi tuesta yritys saa tarransa kärryn kylkeen.

Seppo Vainikka on äärimmäisen tyytyväinen, kun peräkärryvuokraamo viimein saadaan Imatralle.

– Tämä on erittäin hieno juttu. Asia on ollut tapetilla jo viisi vuotta Malikkeen kanssa. Nyt se sai avustusta, ja hanke toteutui. Aiemmin lähin vuokraamo on ollut Tampereella, ja sinne on täältä aika paljon matkaa.

Malikkeella on tällä hetkellä vuokraamot Imatran ja Tampereen lisäksi Helsingissä ja Rovaniemellä. Lisäksi Malikkeen yhteistyökumppaneilla on lainauspisteitä muun muassa Jyväskylässä, Vaasassa ja Turussa.

Tulevaisuuden tavoitteena on synnyttää lisää vuokraamoita ainakin pohjoiseen, missä välimatkat ovat pitkiä.

Käyttäjän Tuija Horttanainen kuva
Tuija Horttanainen

 

 

Autoihinvaraosat.fi