Paikalliset

Teatteri Imatrassa on käsillä vuoden hektisin aika – Hiljaisilta silloilta odotetaan paljon

Teatterinjohtaja Timo Rissasen kanssa töitä tekee usein myös Diva-koira. Teatterin väki elää juuri vuoden hektisintä aikaa. Yksi syksyn ensi-ilta on jo takana ja toinen odottaa aivan kulman takana.

Tuija Horttanainen

– Kova kiirehän tässä on. Meneillään on vuoden hektisin aika, ja katson jo 1,5 vuotta eteenpäin. Syksyn ensimmäinen ensi-ilta, Hannu ja Kerttu, on jo takana, ja niin lapset kuin vanhemmatkin ovat tykänneet. Vaalimme sitä, että lastennäytelmä on ohjelmistossa joka kaudella, teatterinjohtaja Timo Rissanen niputtaa Teatteri Imatran syksyn kuulumisia.

Kolme muskettisoturia -pikkujoulurevyytä on jo harjoiteltu, ja Hiljaiset sillat -esityksen ensi-ilta on tämän viikon lauantaina 29.9.

– Syksyn esityksissä on mukana uusi naisnäyttelijämme Marika Huomolin, joka tulee lokakuussa äitiyslomalle jäävän Hanna Kaskelan tilalle. Olen todella otettu Huomolinin työstä ja työmoraalista, Rissanen kehuu tuoretta rekrytointia.

Hiljaisissa silloissa ollaan hieman erikoisessa tilanteessa, sillä Kaskela ja Huomolin vuorottelevat tyttären roolissa siihen saakka, kunnes Kaskela jää pois töistä.

– Tämä on jännittävää meille kaikille ja motivoivaa näyttelijöille.

Kesäteatteriesityksen jääminen katsojatavoitteesta oli Rissaselle hienoinen pettymys.

– Mennyt on mennyttä ja spekulointi turhaa, nyt katsotaan eteenpäin. Esitys sai loistavat arvostelut ja kiittäävää palautetta, mutta lopputulos on aina korkeimman kädessä. Teatteri on jatkuvaa aaltoliikettä, ja joskus käy näin. Lisäksi Imatralla on kesäteatterin osalta totuttu todella hyviin katsojalukuihin.

Hiljaiset sillat -esitykseltä Rissanen odottaa paljon.

– Esitys on herättänyt paljon kiinnostusta, ja jo tässä vaiheessa lipunmyyntitilanne on kohtalaisen hyvä. Täällä ei ole tapana ostaa teatterilippuja varhaisessa vaiheessa ennakkoon, vaan puskaradio on ratkaisevassa roolissa sen jälkeen, kun esitykset alkavat pyöriä.

Kuten todettu, teatterinjohtaja suunnittelee jo täyttä päätä vuotta 2020. Elokuussa Rissanen teki opintomatkan Lontooseen, mistä hän toi tuliaisiksi 25 uutta tekstiä.

– Josko niistä löytyisi jotain sopivaa myös Imatralle. Uskon, että löytyy. Parhaimmillaan tuollaisesta määrästä teksteja löytyy 4–5 potentiaalista esitystä.

Pitkän kokemuksen myötä Rissaselle on kehittynyt tuntuma, jonka ansiosta hänen ei tarvitse lukea kymmeniä näytelmätekstejä kannesta kanteen ennen valintaa.

– Usein tiedän jo muutaman ensimmäisen sivun jälkeen, onko tekstissä potentiaalia vai ei.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yllätysten ovet antaa Imatran teatteriväelle jotain aivan uutta: "Maailmalla tätä on sanottu viiden tähden jutuksi"27.9.2018 07.00
Kehitysvammaisten musiikki-ja teatteriryhmä Hurja Joukko esittää Imatralla toivotun uusinnan26.9.2018 09.01
Senioriteatteri muotokuvissa -ryhmänäyttely avautuu Lappeenrannassa26.9.2018 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat