Paikalliset

Näihin Etelä-Karjalan liikuntapaikkoihin myönnettiin veikkausvoittovaroja – Imatrallekin 150 000 euroa

Kuvituskuva.

Veikkaus

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuonna 2018 yhteensä noin 41 miljoonaa euroa veikkausvoittovaroja kuntien liikuntapaikkarakentamiseen.

Merkittävä enemmistö liikuntapaikoista Suomessa on saanut tukea rakentamiseen ja peruskorjaukseen Veikkauksen pelien tuotosta.

– Kohteiden kirjo on hyvin laaja, ja myös tämän vuoden tukikohteista löytyy muun muassa kaikenikäisten käytössä olevia lähiliikuntapaikkoja ja liikuntapuistoja sekä huippu-urheilumme kannalta välttämättömiä harjoitus- ja kilpailuolosuhteita, sanoo Veikkauksen yhteyspäällikkö Tapio Imporanta.

Valtakunnallisesti poikkeuksellisen suurten investointien, Olympiastadionin sekä Tampereen monitoimiareenan, lisäksi tämän vuoden tukikohteissa on monipuolisesti eri puolille Suomea sijoittuneita liikuntapaikkarakentamisen hankkeita.

– Niiden joukossa on esimerkiksi useita urheilukenttiä. Ne saavat tukirahoilla kokonaan uuden jalkapallonurmen tai edellinen pinnoite vaihdetaan entistä parempaan alustaan, Imporanta mainitsee.

Investointiavustusta voidaan myöntää maksimissaan 30 prosenttia liikuntapaikkahankkeen kokonaiskustannuksista.

Kun kohteen kustannusarvio on 700 000 euroa tai enemmän, ratkaisun avustuksesta tekee liikunta-asioista vastaava ministeri, joka on tänä vuonna Sinisen tulevaisuuden Sampo Terho.

Pienempien hankkeiden rahoitus päätetään aluehallintavirastoissa.

– Jos hanke on aloitettu, sille ei tukea myönnetä. Avustusten osalta arvioidaan myös sitä, että tuleva kohde palvelee mahdollisimman laajoja käyttäjäryhmiä. Suurin osa liikuntapaikkojen investointiavustuksista menee kunnille, mutta mukana on myös yksityisiä tahoja, kertoo rakennusneuvos Erja Metsäranta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

– Alueellisuus on arvioinnissa yksi kriteeri. Ratkaisut pohjautuvat liikuntapaikkarakentamisen suunta-asiakirjan linjauksiin.

Metsärannan mukaan investointiavustusta voidaan pitää merkittävänä asiana.

– Varsinkin kunnille valtionavun saaminen on usein rakentamisen kynnyskysymys, Metsäranta sanoo.

Etelä-Karjalan liikuntapaikka-avustukset veikkausvoittovaroista 2018

Imatran kaupunki, Karhumäen urheilukentän perusparannus: 150 000 euroa

Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan keilahalli-urheilutalon perusparannus: 800 000 euroa

Luumäen kunta, Taavetin lähiliikuntapaikka: 30 000 euroa

Yhteensä: 980 000 euroa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat