Paikalliset

Ruokolahden kunnalta tiukka vastaus Eksotelle: yksipuolista ilmoitusta terveyskeskuslääkäripalveluiden lakkauttamisesta ei hyväksytä

Kuvituskuva.

ESM arkisto

Ruokolahden kunta on julkaissut tiedotteen, jossa se toteaa, ettei hyväksi terveyskeskuslääkäripalveluiden lakkauttamista. Tieto tuli kunnalle Uutisvuoksessa julkaistusta lehtijutusta.

– Eksoten ilmoitus oli täysin yksipuolinen, eikä kunnan kanssa ole käyty minkäänlaisia neuvotteluja asiasta, Ruokolahden kunnan tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen ovat allekirjoittaneet Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd.) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen (kesk.).

Eksoten ja kunnan välisestä yhteistyöstä sovitaan kuntayhtymän perussopimuksessa ja sitä tarkentavassa vuosittaisessa palvelusopimuksessa.

Voimassa olevassa palvelusopimuksessa muutokset toimintaympäristössä on määritelty seuraavasti: Jos sopimusvuoden aikana sopijaosapuolten toiminnassa ilmenee olennaisia (toimintaympäristön, palvelutuottamisen tai tarpeen muutos) muutoksia tai palvelusopimuksen toteutumisessa on ennakoitavissa olennaisia poikkeamia, on toisen sopijaosapuolen kutsusta järjestettävä viipymättä sopijaosapuolten neuvottelu, jossa sovitaan muutosten aiheuttamista vaikutuksista.

Ruokolahden kunnan näkemys on, että lääkäritilanteen muuttuminen hyvinvointiasemalla on palvelusopimuksessa tarkoitettu palvelutuottamisen olennainen muutos.

Kunta vaatii palvelusopimuksen mukaisia neuvotteluja asiasta, eikä se hyväksy Eksoten julkisuudessa antamaa yksipuolista ilmoitusta terveyskeskuslääkäripalveluiden lakkauttamisesta.

– Kunta vaatii, että ennen palvelusopimuksen mukaisia neuvotteluja terveyskeskuslääkäripalvelut on järjestettävä Ruokolahdella yhdenvertaisesti muiden kuntayhtymän jäsenkuntien kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Touko Aalto lääkärin määräämälle lomalle – ei kommentoi13.9.2018 17.30
Lääkärit huolestuivat: suomalaiset käyttävät lääkkeitä vastuuttomasti – kriisitilanne uhkaa29.6.2018 08.23
Uusi palvelu Imatralaisen lukijoille: Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi!12.5.2018 05.38

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat