Paikalliset

Ukkoskuurot katkovat sähköjä Etelä-Karjalassa – sähköyhtiö muistuttaa tärkeistä toimintaohjeista

Ukkonen on runnellut Etelä-Karjalaa tänään. Arkistokuva.

Lukijan kuva

Kaakkois-Suomen yli pyyhkäisevät ukkoskuurot katkovat sähköjä Lappeenrannan Energiaverkkojen toimialueella tänään perjantaina 7. syyskuuta.

Sähkökatkoja on ilmennyt aamun aikana Lemin, Taipalsaaren ja Lappeenrannan alueilla. Aamulla sähköttä oli noin 970 Energiaverkkojen sähkönsiirron asiakasta.

Energiaverkkojen käyttökeskuksesta kerrotaan, että ukkoskuurojen mahdollisesti jatkuessa päivän aikana katkoja saattaa Lappeenrannan Energiaverkkojen toimialueella ilmetä lisää.

Vikoja korjataan sitä mukaa, kun niitä ilmenee ja sähköt pyritään palauttamaan asiakkaille mahdollisimman pian.

Asiakkailta pyydetään malttia yhteydenotoissa sähkökatkojen alkuvaiheessa. Vikapalvelunumeroon 020 690 401 (pmp/pvm) kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun tai katkenneen sähköjohdon.

Sähköjen palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että vikapäivystys saa kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista mahdollisimman nopeasti.

Asiakkaita pyydetään huomioimaan, että pienjänniteviat eivät näy sähkön häiriökartalla, eikä kaikista yksittäisistä vioista saada tietoa automaattisesti käyttökeskukseen.

Mikäli asiakkas on ilman sähköä, eikä katkoa näy häiriökartalla, on asiakkaan hyvä ilmoittaa sähköttömyydestä vikailmoitusnumeroomme 020 690 401 (mpm/pvm).

Vikailmoitusnumeroon pyydetään myös ilmoittamaan, mikäli asiakas havaitsee puun taivuttaman oksan sähkölinjalla tai sähkölinjojen olevan poikki tai maassa.

Sähkön käyttökeskuksesta muistutetaan, että sähköjohtoja ei saa itse raivata vaan kaikista tiedoista tulee ilmoittaa pikaisesti sähkön vikailmoitusnumeroomme.

Vikaantuneet sähkölinjat voivat olla vaarallisia, ja ne kannattaa kiertää vähintään 20 metrin etäisyydeltä.

Sähkön häiriötilannetta voi halutessaan seurata Energiaverkkojen omalta sähkön häiriökartalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat