Urheilu

Deschampsin sanat hiljensivät hetkeksi Ranskan riehakkaat mestaruusjuhlat

Kuvituskuva.

Arkisto/Sirpa Repo

Ranska juhli sunnuntaina riehakkaasti historiansa toista jalkapallon maailmanmestaruutta kaadettuaan Kroatian maalein 4–2 Moskovassa pelatussa finaalissa. Mestarivalmentaja Didier Deschamps kertoo sallineensa pelaajilleen ”hulluttelun”, mutta tähdentäneensä samalla kahta asiaa.

– Juuri nyt pelaajani eivät vielä tajua, mitä on olla maailmanmestareita, joten tähdensin heille kahta asiaa. Nämä 23 pelaajaa ovat sidoksissa toisiinsa lopun elämänsä. He saattavat seurata eri polkuja, mutta heidät on nyt yhdistetty ikuisesti. Ja he eivät ole enää samoja pelaajia kuin ennen. He ovat maailmanmestareita. Se mitä he tekivät sunnuntaina, oli kaunista, Deschamps muotoili syystäkin ylpeänä.

– He ehkä voittavat myös muita titteleitä, mutta mikään ei mene tämän yli, Deschamps jatkoi.

Vasta 19-vuotias Kylian Mbappe valittiin Venäjän MM-lopputurnauksen parhaaksi pelaajaksi. Deschamps odottaa jatkossa paljon Mbappelta, johon Ranskan jalkapallotulevaisuus pitkälti henkilöityy.

Deschamps muistuttaa kuitenkin samalla, että tuhkimotarinoilla on myös kääntöpuolensa.

– Mbappe on vasta 19 ja toivon, että hänestä tulee mestari vielä uudelleen. Mutta 20 vuotta sitten David Trezeguet ja Thierry Henry olivat hekin vain 19-vuotiaita. Heistä ei tullut toistamiseen maailmanmestareita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat