Paikalliset

Uudella koululaukulla voi olla yllättävän suuri merkitys lasten keskuudessa – nyt käynnissä oleva reppukeräys edistää koululaisten samanarvoisuutta

Hope ry ja OP Ryhmä keräävät vähävaraisten tai kriisin kokeneiden perheiden lapsille reppuja heinäkuun ajat. Ensimmäiset reput saapuivat pankin konttoriin heti heinäkuun alussa.

HOPE ry

Uusi koulureppu ei ole jokaiselle pienelle koululaiselle itsestäänselvyys, vaikka sen merkitys lasten keskuudessa voi olla hyvinkin suuri.

Koululaisten samanarvoisuutta edistääkseen HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja.

– Reppu symboloi hyvin konkreettisesti koulun alkua. Monesti muistamme pitkälle aikuisuuteen saakka, millainen reppu selässä kuljimme kouluun. Haluamme luoda näitä pieniä mieleenpainuvia hetkiä myös tänä vuonna koulutielle lähteville, sanoo HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Keräyksen tavoitteena on lahjoittaa Lappeenrannassa ja Imatralla jokaisen vähävaraisen tai kriisin kokeneen perheen koulutietä aloittavalle lapselle koulureppu.

Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän koulurepun tai penaaliin OP Etelä-Karjalan Lappeenrannan tai Imatran konttoriin heinäkuun aikana.

Lappeenrannan konttoriin voi jättää lahjoituksia maanantaista perjantaihin kello 8–16.30 ja Imatran konttoriin maanantaista perjantaihin kello 9–16.30.

OP Etelä-Karjalan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anna-Leena Kaarna kertoo, että pankki tekee paljon yhteiskuntavastuullista työtä.

– Nyt käynnissä oleva keräys on hyvä lisä tähän toimintaan. Olemme nyt mukana ensi kertaa, sillä vuosi sitten täällä ei vielä toiminut paikallista Hope-yhdistä.

Kaarnan mielestä keräyksessä on erityisen hyvää se, että kuka tahansa voi auttaa oman alueen lapsia.

Lahjoitusreppu ei mene ”jonnekin kauas”, vaan jää jopa omaan kaupunkiin. Lukumäärällistä tavoitetta keräykselle ei ole asetettu.

–Jokainen reppu otetaan ilolla vastaan. Ensimmäiset reput tuotiin heti keräyksen alussa, Kaarna iloitsee.

Hän luonnehtii paikallisuutta pankin sydämenasiaksi. Oman maakunnan lasten ja nuorten hyvinvointia tuetaan monin tavoin.

Tänä vuonna OP Etelä-Karjala on tukenut 120 alle 18-vuotiaan nuoren kesätyöllistymistä kesätyösetelien avulla Lappeenrannassa, Imatralla, Ruokolahdella ja Taipalsaarella.

–Lisäksi lasten ja nuorten parissa toimivia paikallisia yhdistyksiä on tuettu 30 000 eurolla, Kaarna jatkaa.

Vähävaraisissa perheissä tavarat kiertävät lapselta toiselle, ja esimerkiksi kuopuksen on usein tyytyminen moneen kertaan käytettyihin koulutarvikkeisiin.

Uusi reppu varmistaa, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa.

Reppujen lisäksi keräyksen kohteena ovat penaalit. Penaaliin voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

OP Etelä-Karjala toimittaa reput paikalliselle HOPE ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuussa suoraan koulutietään aloittaville lapsille Lappeenrannassa ja Imatralla.

Reppukeräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin 19 paikkakunnalla.

Tänä vuonna keräys laajenee yhteensä 52 paikkakunnalle.

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö.

HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Lisää aiheesta

Jo vauva-aika paljastaa, tuleeko lapsesta sosiaalinen – tällainen käyttäytyminen kertoo paljon9.7.2018 19.30
Lapsiasiavaltuutettu ärähti – vaatii huoltajalle oikeuksia hoitaa yli 10-vuotiaan asioita28.6.2018 09.43
Heinäkuussa Imatralla on auki vähimmillään alle puolet päiväkodeista – lasten kesähoidon tarve kasvussa21.6.2018 06.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat