Paikalliset

Erno Kostamo harmittelee Imatranajon lopputulosta: "On vain miehestä kiinni, etten kyennyt haastamaan Danny Webbiä"

Vaikka Erno Kostamon Imatranajo-viikonloppu oli tuloksellisesti paras hänen IRRC-sarjassa ajamistaan, oli mies silti pettynyt.

Pekka Varis

Markka Racingin IRRC Superbike -luokassa kilpailevat kuljettajat lähtivät Imatranajoon toisistaan poikkeavin tavoittein.

Erno Kostamo pyrki katkaisemaan Danny Webbin voittoputken, mutta alkukauden Supersport-luokassa kilpaillut Juha Kallio pyrki ainoastaan rentoon ajoon uudessa luokassa.

Alku näyttikin hyvältä: Kostamo ajoi itsensä paalupaikalle, vaikka kaatuikin aika-ajon lopussa navetan mutkassa. Kallio puolestaan täräytti itsensä kahdeksanteen lähtöruutuun.

Ensimmäiseen IRRC Superbike-kilpailuun lähdettäessä Kostamo otti terävän startin ja pääsi kärkeen. Kilpailu kuitenkin keskeytettiin, sillä takaa tullut Lukas Maurer törmäsi rajusti seitsemännellä sijalla ajaneeseen Juha Kallioon takasuoran shikaanin jarrussa.

Rajun osuman saanut Kallio toimitettiin sairaalaan tutkittavaksi ja hänen osaltaan kilpailuviikonloppu oli ohi.

Uusintastartissa Kostamo pääsi kärkeen ampaisseen Danny Webbin perään, mutta putosi shifterongelmien aiheuttaman jarrumissin vuoksi useita sijoja.

Tämä puolestaan tarjoili yleisölle herkkua, sillä Kostamo taisteli itsensä takaisin toiselle sijalle. Webb oli kuitenkin ehtinyt jo tavoittamatomiin.

Sunnuntain tihkusateessa ajetussa toisessa lähdössä Kostamo oli startin jälkeen kolmannella sijalla Webbin ja Didier Gramsin perässä.

Kostamo onnistui ohittamaan Gramsin, mutta Webb oli jo karannut saavuttamattomiin. Pian ohituksen jälkeen Grams kaatui, jolloin Kostamo rauhoitti ajoaan varmistellen toista sijaansa.

– Fiilikset vähän katosivat, kun huomasin Gramsin kaatuvan ja otin nopeutta selvästi pois. Tilanne oli kuitenkin täysin hallinnassa – kun huomasin näyttötaulusta, että Marek Cerveny alkoi päästä turhan lähelle, nostin jälleen tahtia säilyttääkseni sijoitukseni, Kostamo kertoo.

Viikonlopun tuloksena siis kaksi toista sijaa IRRC-luokkien lähdöistä. Lisäksi Kostamo ajoi IRRC-sarjan ulkopuolisen Open 1000 -luokan lähdön toiselle sijalle.

– Tuloksellisestihan viikonloppu oli tähän asti paras IRRC-sarjassa ajamistani. Olen silti pettynyt, sillä aiemmin olimme lähes yhtä nopeita kuin Webb, mutta täällä en kyennyt vastaamaan hänen vauhtiinsa, Kostamo kuvailee.

– Se, että en kyennyt Imatralla haastamaan Webbiä, ei ole mistään muusta kuin miehestä kiinni. Webbin saavuttaminen sarjassa ei enää ole ajamalla mahdollista, joten nyt taistelen sarjan kakkospaikasta. Gramsin kaaduttua minulla onkin siihen erinomaiset lähtökohdat, Kostamo summaa.

Lisää aiheesta

Pauli Pekkanen ylsi huippusuoritukseen Imatranajon lauantaissa – mies saapui Imatralle lähes ajamatta, mutta se ei tahtia haitannut9.7.2018 09.13
Imatranajo sujui poliisin mukaan rauhallisesti – liikennettä paljon, nopeudet pääosin maltillisia9.7.2018 08.58
Mika Kallio iloitsee Imatranajon uudesta tulemisesta – tapahtuma on tuttu jo pikkupoikavuosilta7.7.2018 17.18

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat