Paikalliset

Maailman kookkain voimamies astuu kisa-areenalle Imatralla – irlantilaisjätillä pituutta 213 senttiä ja painoa 200 kiloa

Sean ”The Giant” O’Hagan (vas.) Irlannista ja Mika ”El Toro” Törrö Kontiolahdelta ovat mukana Imatralla käytävässä voimamieskisassa.

Etelä-Karjalan Voimamies ry

Imatralla käydään lauantaina 30.6. kello 12–15 kansainvälinen voimamieskisa SCL Imatra Strongman Showdown.

Kilpailun järjestää Etelä-Karjalan Voimamies ry. Tapahtuman taustalta löytyy muun muassa itsekin voimamieskisoja kiertänyt Topi Ovaska.

– Imatralla on luvassa laadukas kilpailu, ja areenalla nähdään 10 voimamiestä. Kilpailun kaksi parasta pääsee Strongman Finnish Openiin, mistä parhaat etenevät edelleen kisoihin maailmalle, Ovaska selvittää.

Muutama kova kilpailija joutuu loukkaantumisten vuoksi jättämään Imatran kisan väliin.

– Kotimaisista kilpailijoista Antti Mourujärvi ei pysty osallistumaan. Toinen iso menetys tuli reilu viikko sitten, kun latvialaisen Dainis Zageriksen hauis repesi kilpailuissa ja miestä ei sen takia tulla näkemään Imatralla, Ovaska harmittelee.

Vaikka pari jättiläistä on pelistä pois, ei isoista miehistä ole pulaa.

– Sean ”The Giant” O’Hagan Irlannista on 213 senttimetriä pitkä ja 200 kiloa painava. Hän on suurin tämän hetken voimamiehistä maailmassa, ja hänet nähdään Imatralla.

– Toinen iso mies on Mika ”El Toro” Törrö Kontiolahdesta ja kokoa hänellä on myös, pituutta 205 senttimetriä ja painoa 180 kiloa, Ovaska kertoo.

Voimamieskisa käydään kuuden kovan lajin merkeissä Varpasaaressa. Tapahtuma on ilmainen, ja Ovaska toivoo, että sää suosisi kisoja.

– Pääyhteistyökumppanina kisassa on Imatran kaupunki. Ilman heidän ja Base Campin tukea tällaisen tapahtuman tarjoaminen maksutta yleisölle ei olisi mahdollista, Ovaska kiittelee.

Voimamieskisa myös televisioidaan, ja taltiointi nähdään C Morella syksymmällä.

– Televisionäkyvyys on helpottanut mainosmyyntiä huomattavasti, millä saadaan myös kuluja katettua.

Yhtenä Imatran voimamieskisan tavoitteena on saada tapahtuma yhdeksi SCL:n osakilpailuksi.

– Nyt annetaan näyttöjä sitä varten. Kaikki valmiudet ovat olemassa, on upeita paikkoja eri puolilla kaupunkia ja niin edelleen. Töitä ja rahaa mukaan pääseminen tietysti vaatii, mutta tapahtuman järjestäminen ei sinällään olisi valtavan erilaista. Toki kisa olisi kaksipäiväinen.

Jos Imatra pääsisi yhdeksi osakilpailupaikaksi, se tarkoittaisi näkyvyyttä lähemmäs 100 maassa.

– Olisihan se aivan huikeaa.

SCL Imatra Strongman Showdownin juontajana nähdään Renne Korppila, joka on lupautunut tekemään kilpailijahaastatteluja lennosta kisan edetessä.

– Yleisön kannalta tämä on siitä hieno tapahtuma, että urheilijoiden kanssa pääsee kosketusetäisyydelle. Voi vaikka heittää ylävitoset suorituksen jälkeen. Tämä kisa ei ole pelkästään urheilua, vaan myös kunnon show, Ovaska tiivistää.

SCL Imatra Strongman Showdown -kisaan ja osallistujiin pääsee tutustumaan tarkemmin tapahtuman sivuilla Facebookissa.

 

Juttua muokattu 29.6. klo 10.45: poistettu kuvatekstistä virheellinen tieto kisan ajankohdasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

MiettiläKollaus tunnetaan Helsingissä asti, mutta paikallisille tapahtuman merkitys on kaikista suurin29.6.2018 06.00
Mopo tour de Imatra haluaa todistaa, ettei mopoilu ole häpeä: "Jos naapuri ajaa mopolla, ei tarvitse heti ajatella, että ajokortti on palanut"16.6.2018 06.00
Imatra täyttyy oheistapahtumista Imatranajon aikaan – poimi kattauksesta omat suosikkisi11.6.2018 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat