Paikalliset

Jani Mäkelältä kirjallinen kysymys rajavartiolaitoksen tulevan päällikön asemasta: "Tällaisilla lausunnoilla voidaan aiheuttaa arvaamatonta vahinkoa"

Jani Mäkelä.

Janne Koivisto

Kansanedustaja Jani Mäkelä (ps.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen rajavartiolaitoksen tulevan päällikön asemasta.

Rajavartiolaitoksen päälliköksi 1.9.2018 alkaen valittu kenraalimajuri Ilkka Laitinen antoi julkisuudessa lausuntoja koskien tulevaa toimenkuvaansa (Helsingin Sanomat 10.6.2018).

Haastattelu sisälsi Mäkelän mielestä virkamiehelle ongelmallisia poliittisia kannanottoja. Eräs sitaatti oli kansanedustajan mukaan erityisen kiistanalainen; ”Jos ihmiset ovat tulossa rajan yli, niin he tulevat jos ovat tullakseen.”

Rajavartiolaitoksen toimintaa säätelee laki, jonka mukaan rajavartiolaitoksen tehtävänä on rajaturvallisuuden ylläpitäminen.

– On kestämätöntä, jos rajavartiolaitoksen johtaja jo ennen tehtävänsä aloittamista julkisesti kyseenalaistaa johtamansa laitoksen mahdollisuudet ja tahtotilan suorittaa lakisääteisiä tehtäviään, Mäkelä sanoo.

Hän lisää, että kautta Euroopan rajat ovat sulkeutumassa ja valvonta kiristymässä levottomuuden ja kansainvaellusten aikana.

– Tieto kulkee tänä päivänä nopeasti kautta maailman ja tällaisilla lausunnoilla voidaan aiheuttaa arvaamatonta vahinkoa Suomen kansalliselle edulle laittoman maahantulon houkuttelun johdosta.

Mäkelä haluaa tietää, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä korjatakseen "mediassa levinneen lausunnon myötä syntyneet väärinkäsitykset maamme rajojen pitävyydestä ja rajavartiolaitoksen uskottavuudesta".

– Nauttiiko Ilkka Laitinen edelleen hallituksen luottamusta aloittaa tehtävässään rajavartiolaitoksen päällikkönä?

Lisää aiheesta

Kansanedustaja Jani Mäkelä aktiivimallista: Aivan törkeä systeemi28.3.2018 14.26
Jani Mäkelä jätti lakialoitteen - "Lainsäädännössämme on vakavia turvallisuuteen liittyviä puutteita"15.9.2017 12.28
Uusi palvelu Imatralaisen lukijoille: Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi!12.5.2018 05.38

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi