Paikalliset

Kesäkukat ilmestyvät pian katukuvaan Imatralla – ilkivalta yleensä vähäistä

Inkerinaukion altaan päädyt odottavat vielä kukkaistutuksia. Alueella on tehty muutoksia istutuksiin, sillä esimerkiksi pensaat ovat kokeneet kovia niin talvien kuin Big Band -festareidenkin vuoksi.

Tuija Horttanainen

Imatran kaupungin kukkaistutusten kanssa ei lähdetty hoppuilemaan toukokuun lämpöaallosta huolimatta.

Kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen kertoo, että kukka-astiat alkavat ilmestyä katukuvaan kesäkuun alussa. Kaikki istutukset ovat paikallaan juhannukseen mennessä.

– Yöhallasta meillä on aina pieni huoli, eikä siihen tämä lämpöaaltokaan vaikuta. Viime vuonnakin oli aivan kiikun kaakun, etteivät arimmat kasvit paleltuneet. Sopimusviljelijän kanssa on lisäksi sovittu aikataulusta jo hyvissä ajoin.

Imatran kaupunki käyttää kesäkukkiin tänä vuonna noin 15 000 euroa. Tällä summalla saadaan lähes 11 000 kasvia.

– Kukkien määrä ja niihin käytettävä summa ovat hyvin samalla tasolla kuin aiempina vuosina. Hankintahinnan lisäksi kuluja tulee muun muassa istutuksesta sekä kastelusta ja muusta hoidosta. Kesäkukat vaativat paljon työtä, mutta on niistä paljon iloakin.

Luhtanen on tyytyväinen siitä, että kesäkukat ovat yleensä säästyneet järjestelmälliseltä ilkivallalta.

Luhtanen on iloisesti yllättynyt, kun kukat ovat saaneet olla rauhassa, vaikka esimerkiksi koskipuisto on suosittu ajanviettopaikka kesällä.

Jos kukille jotain tapahtuu, esimerkiksi Koskenpartaalla kyse on Luhtasen mukaan siitä, että joku istuu kukkapurkin reunalla tai astiaan laitetaan jokin roska. Kasveja ei yleensä revitä pois paikoiltaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi