Paikalliset

Partioparaati kokosi sankan osanoton Lappeenranta– lähes puolet Etelä-Karjalan partiopiirin jäsenistä mukana

Kuvituskuva.

Kuvituskuva

Valtakunnallinen partioviikko huipentui sunnuntaina partioparaatiin Lappeenrannassa.

Partioparaatipäivään Lappeenrannassa osallistui perinteisesti lähes puolet Etelä-Karjalan partiopiirin jäsenistä piirin jokaisesta toimivasta lippukunnasta.

Marian aukiolla paraatin aluksi jokainen lippukunta viritti äänijänteitään huutamalla oman lippukuntansa huudon.

Paraatimarssi kulki kaupungin halki Linnoituksen kesäteatterille, jossa luovutettiin ansioituneille partiolaisille ansiomerkkejä kiitoksena partios5sa tekemästä pyyteettömästä työstä.

Partiomessun toteuttamassa oli mukana seurakuntien partiotyöntekijät ja pappina Maarit Hirvi ja kanttorina Timo Lampinen.

Messua säesti nuorten partiolaisten messubändi.

Partioviikon aikana Etelä-Karjalassa eri-ikäiset partiolaiset ja partiosta kiinnostuneet ovat istuneet nuotiolla, laulaneet ja suorittaneet suoritusmerkkejä sekä muistelleet Pyhän Yrjön sankaritekoja.

Pyhä Yrjö eli Pyhä Yrjänä on partiolaisten suojeluspyhimys. Pyhä Yrjänä oli juuri sellainen kuin partiolaisen tulisi olla: Kun häntä kohtasi vaikeus tai vaara, miten suuri tahansa, vaikkapa lohikäärmeenkin muodossa, hän ei koettanut paeta sitä peläten, vaan hyökkäsi sen kimppuun omin ja hevosensa voimin.

Vaikka hän oli huonosti aseistettu tämän kaltaista ottelua varten, hänellähän oli vain keihäs, hän kuitenkin kävi siihen, teki parhaansa ja lopulta onnistui voittamaan taistelun, mihin kukaan ei ollut uskaltanut ryhtyä.

Juuri tällä tavalla partiolaisen olisi suhtauduttava vaikeuksiin tai vaaraan, olkoot ne miten suuria tai pelottavia tahansa tai olkoon hän miten huonosti varustettu tahansa.

Hänen on käytävä niiden kimppuun rohkeasti ja luottavaisesti käyttäen kaikki voimansa voittaakseen ne. On olemassa mahdollisuus, että hän onnistuu.

Pyhän Yrjänän päivä on huhtikuun 23. Sinä päivänä kaikki kunnon partiolaiset ajattelevat erityisesti partiolupaustaan ja partiolakiaan.

Etelä-Karjalan Partiolaisiin kuuluu tällä hetkellä 19 toimivaa lippukuntaa, joissa yhdessä on toimintaa sisu-partiolaisille ja neljässä toiminnan painotuksena on meripartio.

Etelä-Karjalan Partiolaisten piirissä jäseniä on noin 1 300, valtakunnallisesti partiolaisia on noin 65 000 ja maailman laajuisesti 45 miljoonaa yli 200 maassa.

Partioon ovat tervetulleita kaikki ikään ja aiempaan kokemukseen katsomatta.

Partiossa kaikki ovat yhdenvertaisia, partio ei myöskään ole kilpailuhenkinen harrastus, vaan tarjoaa monipuolisia taitojen kehittämistä omista lähtökohdista. Partio elää vahvasti nykyajassa, mutta toiminnan pohja on luonnossa, jonka päälle kaikki rakennetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ansioituneet partiolaiset saivat tunnustusta – katso lista palkintojen saajista30.4.2018 08.27

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat