Paikalliset

Lukijan uutinen: Simpeleen Hahlon nuoret ampujat laittoivat alue-ennätyksen uusiksi

Simpeleen Hahlon aluemestarit vasemmalta lukien Sonja Myllys, Aino Nenonen, Emmi Lähteenmäki ja Sonja Nenonen.

Vesa Lähteenmäki

Kaakkois-Suomen alueen aluemestaruuskilpailut pidettiin 11.2. Kotkan ampumaradalla.

Simpeleen Hahlon kolmihenkinen joukkue sarjassa 14VT passitti 16 vuotta vanhan Pieksämäen Ampujien hallussa olleen alue-ennätyksen (808) historiaan.

Sarjassa jokainen ampuja ampui 30 laukausta ja uusi ennätys kirjataan nyt lukemin (834). Joukkueessa ampuivat Emmi Lähteenmäki (282), Sonja Myllys (276) ja Aino Nenonen (276).

Tämä oli myös tyttöjen järjestys henkilökohtaisessa kilpailussa, jossa napakymppien määrä ratkaisi tasatuloksen ampuneiden Sonjan ja Ainon järjestyksen.

Tytöt osallistuivat myös N16-sarjaan, jossa ammuttiin 40 laukausta järjestyksen ollessa tällä kertaa Aino Nenonen (376), Emmi Lähteenmäki (367) ja Sonja Myllys (356).

Joukkuemestaruus irtosi tuloksella 1099, joka olisi riittänyt myös naisten sarjan voittoon. Myös Sonja Nenonen (12VT) voitti aluemestaruuden omassa 20 laukauksen kilpailussa tuloksella 179.

Tytöt käyvät ampumassa 2–3 kertaa viikossa sekä osallistuvat pari kertaa vuodessa pidettäville viikonlopun mittaisille ilma-aseleireille. Lisäksi tyttöjen harjoitusohjelmaan sisältyy fysiikka-, kestävyys- ja tasapainoharjoitteita 1–2 kertaa viikossa.

Valmennuksesta vastaava Mari Backman-Hyrkäs kertoo tyttöjen huikean kehityksen olevan hyvän nuorisotyön ja myös hyvien harjoitusolosuhteiden tulosta.

Simpeleen Hahloa edustavien Emmi Hyrkkään ja Sonja Siitosen tavoin ampumaurheilusta innostuneet tytöt ovat hyvin sitoutuneita harjoitteluun.

Ampumaseuran syksyllä hankkimat elektroniset taululaitteet ovat tuoneet harjoitteluun lisää tavoitteellisuutta ja laukausmääriä on ollut helppo lisätä.

Myös vanhemmat ja muut taustajoukot ovat täysillä mukana tukemassa tyttöjen harrastusta.

Seuraavaksi Hahlon tytöt suuntaavat maaliskuussa Kankaanpäässä pidettäviin ilma-aseiden joukkue SM-kilpailuihin.

Teksti ja kuva: Vesa Lähteenmäki

10 m ilmakivääri

Ampumamatka: 10 metriä.

Ase ja luodit: puristetulla ilmalla, tai kaasulla toimivat kiväärit. Kaliiperi enintään 4,5 mm ja aseen paino enintään 5,5 kg. Naiset ja miehet, sekä tytöt ja pojat ampuvat samanlaisella aseella. Luoteina käytetään vapaasti kaupan olevia lyijyluoteja tai muusta pehmeästä materiaalista tehtyjä luoteja.

Taulut: Elektroniset taululaitteet tai pahvitaulut, kympin halkaisija 0,5 mm.

Ampuma-asento ja varusteet: Ammunta tapahtuu ”vapaalta kädeltä” seisten. Varusteina muun muassa erikoisvalmisteiset ampujan takki, housut, kengät ja hanska. Ikäkausisarjoissa 8–14-vuotiaat voivat ampua myös istuen ja erilaisten tukien käyttö on sallittua.

Ampumaohjelma: Miehet (pojat) 60 laukausta, ampuma-aika 1 tunti 15 minuuttia. Naiset (tytöt) 40 laukausta, ampuma-aika 50 minuuttia. Ennen kilpailun alkamista urheilijoilla on valmistautumis- ja koelaukausaikaa 15 minuuttia. Pisteet lasketaan kymmenesosan tarkkuudella elektronisiin taululaitteisiin ammuttaessa. Yksittäisen laukauksen suurin mahdollinen osuma-arvo on 10,9.

Kansallinen kilpailutoiminta: Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) alaisissa kilpailuissa on käytössä eri ikäkausisarjat ja niihin sovelletut laukausmäärät. Pahvitauluihin ammuttaessa pistelasku toteutetaan kokonaisluvuilla, jolloin yksittäisen laukauksen suurin mahdollinen osuma-arvo on 10.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi