Paikalliset

Imatran Moto Babesit eivät turhia kainostele: Tästä alkaa maailmanvalloitus!

HARRASTUS Imatra Motocross ry:n naisjaoston tytöt nauttivat esilläolosta.

Imatran Moto Babesit, Taina Tiainen, Janina Vänttinen, Linda Huttunen, ja Minttu Mertanen, sanovat heidän mottonsa olevan ”Kun uskot unelmiisi, alat kasvaa niitä kohti”.

Mari-Anna Rossi

Kun Imatralle perustettiin uusi kerho, Imatra Motocross r.y., IMX, tammikuun lopulla, painoivat imatralaiset ystävykset, Janina Vänttinen, 22, Minttu Mertanen, 30, Linda Huttunen, 31, ja Taina Tiainen, 30, kaasun pohjaan.

Heillä oli nimittäin jo vuoden päivät kytenyt mielessä oman promootioryhmän perustaminen, ja nyt siihen tarjoutui oiva mahdollisuus IMX:n naisjaoston kautta.

Huttunen oli juuri muuttanut Jämsästä takaisin kotiseudulleen ja aika tuntui muutenkin olevan kypsä.

– Promootiokeikat ovat meille intohimo ja harrastus. Olemme olleet aiemmin promohommissa muun muassa Imatranajoissa, ja nyt halusimme lähteä kokeilemaan omia siipiämme, kertoo jaoston puheenjohtaja Minttu Mertanen.

Naisten tavoitteena on päästä promootiokeikoille erilaisille festareille ja moottoritapahtumiin, yrityksiin sekä vaikka autoliikkeisiin.

– Voimme mennä myös vaikka kauppoihin esittelemään tuotteita. Avarakatseisesti otamme keikkoja vastaan, Vänttinen selvittää.

Ensi kesän Imatran IRRC-osakilpailuun heidät onkin jo buukattu kisatallien promotehtäviin.

He ovat myös menossa myös IRRC-kisoihin Tsekkeihin promootiotehtäviin elokuussa.

Vänttisen mukaan esilläolo on aina ollut hänen juttunsa.

– Minusta piti tulla popstar-tyttö, valokuvamalli tai joku tällainen. Hymyni oli kyllä todella leveä, kun minut jo tunnistettiin kadulla, ja tultiin juttelemaan. Vuorovaikutus ihmisten kanssa on tässä työssä parhaimpia asioita.

Tykkäyksiä on sadellut naisten mukaan sosiaalisessa mediassa jo mukavasti.

Lähes kaikki palaute on ollut tähän asti positiivista ja tsemppaavaa, mutta Moto Babesit ovat varautuneet myös ennakkoluuloihin.

– Olemme tehneet tätä työtä jo sen verran kauan, että palautetta on alkanut sietää. Perusteettomat haukut on vain osattava suodattaa. Tiedämme, että palaute kuuluu tähän hommaan, ja itse olemme tätä halunneet, Mertanen miettii.

Imatran Moto Babesit eivät korosta työssään alastomuutta ja seksuaalisuutta, vaan niiden sijaan huomiota haetaan persoonallisuudella ja luonteella.

Naiset haluavat olla esikuvana nuorille ja tuoda esille myös kotikaupunkiaan Imatraa. Heidän haaveenaan on päästä myös tunnettuuden myötä kiertelemään kansainvälisiä kisoja.

– Toivotaan, että työtarjouksia tulee. Tästä se meidän maailman valloitus alkaa, Vänttinen hymyilee.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi