Paikalliset

AMK:n uutispommi veti opiskelijan mielen matalaksi: "Kuka on saanut toimia noin?"

Millainen on Linnalan kampuksen tulevaisuus? Sen aika näyttää. Ainakin toistaiseksi pihaan tulijaa tervehtivät ammattikorkeakoulun kyltit.

Tuija Horttanainen

Ammattikorkeakoulutus on vaarassa hävitä Imatralta kokonaan. Aiemmin tällä viikolla Saimaan ammattikorkeakoulu ilmoitti käynnistävänsä Imatran toimipistettään koskevan selvityksen.

Selvityksessä tutkitaan kaikki vaihtoehdot toiminnan uudelleenjärjestämiseksi. Yksi vaihtoehto on koulutuksen keskittäminen Skinnarilaan.

Vuosikymmeniä ulkomailla työskennellyt Kristiina Saarainen palasi pari vuotta sitten kotikonnuilleen Imatralle. 55-vuotias Saarainen innostui hotelli- ja ravintola-alan englannin kielisestä koulutusohjelmasta, ja opinnot alkoivat viime syksynä.

– Ajatus opiskelusta kotikaupungissa ja sinne töihin jäämisestä tuntui lottovoitolta.

Siltä ei tuntunut tiedotustilaisuus, jossa opiskelijoille kerrottiin, että Imatran toimipistettä koskeva selvitys alkaa.

– Meille esitetyt numerot olivat todella rumia. Ensimmäinen ajatus oli, että miten tähän on voitu päätyä? Kuka on saanut toimia noin ja ajaa yrityksen tuohon tilaan?

Saarainen toivoo, että hänen nuoret opiskelijatoverinsa tulevat tekemään suuria asioita elämässään.

– Mutta se tuskin tulee tapahtumaan Imatralla, joka ei heille kättään ojentanut. Jos hakemuksia opiskelemaan ei ole tullut tarpeeksi, olisi ehkä mietittävä, mitä nuori opiskelija haluaa pysyäkseen paikkakunnalla. Vai eikö yritys osannut tehdä itsestään haluttavaa?

Saarainen uskoo, että mahdollisen toiminnan keskittämisen myötä valtaosa opiskelijoista siirtyisi uuteen paikkaan ilman suurempaa huolta.

– Päin vastoin, isommassa kaupungissa opiskelun ja hauskan välinen suhde on eri luokkaa kuin rakkaassa kotikaupungissani, joka ikävä kyllä tyhjenee ja köyhtyy. En usko, enkä tule koskaan uskomaan, etteikö jotain voitaisi tai olisi voitu tehdä.

Saarainen kertoo, että koulussa tehdään jatkuvasti tiimitöitä, joissa etsitään ratkaisuja paikallisten hotelli- ja ravintola-alan yritysten hyvinvoinnille.

– Miksi oppilaitten osaamista, kansainvälisyyttä ja luovuutta ei ole käytetty hyväksi uusien opiskelijoiden paikkakunnalle saamiseksi?

Näin selvitystyö etenee

Selvitystyö aloitetaan välittömästi ja saatetaan valmiiksi 19.3. mennessä.

Syksyllä 2018 aloittavat opiskelijat aloittavat opiskelunsa joka tapauksessa Imatralla.

Jos selvityksessä päädytään keskittämään toiminta Skinnarilaan, se tapahtuu aikaisintaan vuonna 2019.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi