Vapaa-aika

Rakennusmessut alkavat huomenna Rauhassa

Messut Asunto & Rakentaja -messuilla voi tutustua vaikkapa ekologisiin pintakäsittelyaineisiin.

Messut järjestetään tänä vuonna jo 14. kertaa. Kuvituskuva.

Holiday Club Saimaan areena täyttyy jälleen tänä viikonloppuna nikkaroijista, rakentajista ja muuten vain asumiseen liittyvistä asioista kiinnostuneista. Asunto & Rakentaja -messut järjestetään tänä vuonna 14. kerran, ja paikkana on kuudetta kertaa Holiday Club Saimaa.

Messujen järjestäjä Kari Pulkkinen kertoo, että Holiday Clubin areena on vuosi vuoden perään myyty täyteen. Näytteilleasettajia tilaan mahtuu lähes 100, ja asiantuntijoita messulla on kaikkiaan kolmisensataa.

– Tänä vuonna näyttelytilat myytiin loppuun edellisvuosia nopeammin, mikä kertoo, että myönteiset tuulet puhaltavat, Pulkkinen iloitsee.

Pulkkinen on huomannut, että remontointi on tänä päivänä uudisrakentamista suositumpaa. Tänä vuonna yhdeksi isommaksi teemaksi nousee ekologinen asuminen.

– Messuilla esitellään muun muassa ekologisia pintakäsittelyaineita ja maaleja. Myös erilaiset lämmitystekniikkaratkaisut kiinnostavat varmasti messukävijöitä tänäkin vuonna, Pulkkinen arvelee.

Pulkkisen mukaan messujen ydin on siinä, että sieltä poistuu aina viisastuneena. Messuilla voi helposti saman katon alla tutustua uutuustuotteisiin sekä vertailla hintoja ja erilaisia ratkaisuja.

– Sanontani kuuluu, että messukäynti kannattaa aina. Siellä on rahoituksesta ja suunnittelusta asti kaikkea, mitä rakentamiseen liittyy. Eikä messukävijällä ole samanlaista ostopainetta kuin kauppaan astuessaan.

Asunto- ja rakentajamessuilla on käynyt vuosittain noin 2500 kävijää. Pulkkinen ei aseta tavoitteita kävijämäärälle, sillä hänen mielestään tärkeämpää on laatu ja se, että sekä asiakkaat että näytteilleasettajat hyötyvät oikeasti tapahtumasta.

– Jos asiakkaita kävisi paljon enemmän, kuin tähän asti, ei siellä enää pääsisi kunnolla juttelemaan näytteilleasettajien kanssa.

Asiakkaita ovat Pulkkisen mukaan kaikki jotka asuvat.

– Sekä myöskin isännöitsijät ja muut asumisen kanssa tekemisissä olevat, Pulkkinen tiivistää.

Asunto ja Rakentaja-messut järjestetään 27.–28.1. Ovet ovat avoinna molempina päivinä kello 10–17.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat